У августу од четворо погинулих у саобраћају - три возача мотоцикла

Srna
У августу од четворо погинулих у саобраћају - три возача мотоцикла

БИЈЕЉИНА - На подручју у надлежности Полицијске управе Бијељина у саобраћајним несрећама у августу погинула су четири лица, од којих су три возачи мотоцикла, рекао је новинарима инспектор за безбједност саобраћаја Раденко Кнежевић.

 

 

 

 

 

Три саобраћајне несреће са погинулим лицима догодиле су се у Бијељини и једна у Пелагићеву, а настрадали су три возача мотоцикла и један возач аутомобила.

Према његовим ријечима, у августу се догодило 112 саобраћајних незгода, што је 3,7 одсто мање у односу на исти период лани, од тога 31 са настрадалим лицима, погинула су четири лица, 10 је теже и 17 лакше повријеђено.

"Највећи број теже повријеђених лица су у категорији возача двоточкаша - три возача бицикла и један возач мотоцикла", навео је Кнежевић.

Он је додао да се највећи број незгода догодио као посљедица непрописног одстојања у вожњи и неприлагођене брзине.

У августу је на подручју Полицијске управе Бијељина евидентирано 3.770 прекршаја из области безбједности саобраћаја, што је за 7,6 одсто више у односу на исти период прошле године.

Због вожње у алкохолисаном стању искључено је 249 возача, четири због вожње под дејством опијата, а због прекорачења брзине кретања возила санкционисано је 740 возача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана