У акцији "Полиса" ухапшене четири жене, међу њима докторица и полицајка

Јасмина Салопек
У акцији "Полиса" ухапшене четири жене, међу њима докторица и полицајка

БИЈЕЉИНА - Четири жене, међу којима докторица и полицајка ухапшене су у акцији "Полиса", коју је јуче спровео МУП Српске, због сумње да су проналазиле учеснике саобраћајних незгода, наговарале их да накнадно лажно пријаве да су повријеђени, организовале преглед код љекара који је фалсификовао љекарске налазе, те посредовале код осигуравајућих друштава у наплати нематеријалне штете, сазнаје "Глас Српске".

Сазнајемо да су ухапшене Бијељинке Славица Бојић, за коју се сумња да је организовала групу, Славица Перковић,  љекар физијатар и стални судски вјештак Сања Видаковић те полицајка Ана Продановић која ће бити суспендована и против ње ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка..

Сумња се да су починиле чак 46 кривичних дјела.

Сумња да су дјеловале као организована криминална група, на чијем је челу била Славица Бојић, док остале учеснице нису знале једна за другу, односно свака је комуницирала само са Бојићевом.

Према ријечима извора блиског истрази, полицајка је дојављивала када би се десила саобраћајна незгода у којој није било повријеђених.

-Онда би, како се сумња, Бојићева ангажовала Перковићеву. Људе који су доживјели саобраћајну незгоду  преусмјераване су докторици Видаковић, која је радила прегледе и давала документацију да је у незгодама ипак било повреда - каже наш саговорник.

На овај начин оштећено је више осигуравајућих друштава, како из БиХ, тако и из Србије.

Полиција наставља акцију како би се утврдило да ли има још особа које би се, уз четири ухапшене Бијељинке, могле повезати са овим случајем.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана