У акцији "Лим 2“ пало 19 нарко-дилера, заплијењно више од килограм наркотика

Н. Т.
У акцији "Лим 2“ пало 19 нарко-дилера, заплијењно више од килограм наркотика

САРАЈЕВО - Федерална управа полиције у акцији “Лим 2” ухапсила је 19 особа због сумње да су шверцали разне наркотике на подручју Сарјевског и Херцеговачко - неретванском кантона, потврђено је у полицији.

 

Током акције претресена је 24 локација и пронађена је већа количина разне дроге, између осталог, хероин, кокаин, канабиса и амфетамин. Полиција је на подручју Коњица нађена два килограма канабиса закопана у земљи поред објекта који користи један од осумњичених. Наркотици су били у стакленим теглама.

Незванично сазнајемо да су међу ухапшенима Мирза Баличевац из Сарајева, Един Вртић из Коњица којег терете да је био на челу ухапшене групе нарко-дилера те Емир Рожајац, Мирнес Бублин, Семир Хумић, Адем Вртић, Харис Мусић и Асим Авдић. Осим поменутих, како је саопштено из ФУП-а ухапшени су још  Е. М. (46),  С. М. (46), Џ. Х. (35.), А. Б. (31), А. С. (32), Е. Џ. (35), И. Б. (42), Е. Ш. (40), Н. Џ. (38) А. М. (30) и Х. Х. (32).

Према информацијама полиције хапшења су изведена на пордучју општина Нови Град, Ново Сарајево, Трново, Вогошћа и Коњиц.

- Ухапшене особе представљају  групу која је од августа 2019. до јануара ове године умишљајно и неовлаштено набављала, куповала, држала, преносила, нудила на продају и продавала трећим лицима опојне дроге на подручју Кантона Сарајево и шире. Они су тако дјелима стекли већу новчану добит-наводи се у саопштењу ФУП-а.

Извор близак истрази казао је да се трага још за двије особе од којих се једна крије у БиХ док се претпоставља да је друга побјегла у иностранство.

Осим наркотика, током акције „Лим 2“ пронађене је и аутомобил за који се сумња да је украден као и алат за крађе возила, муниција и други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелом. Заплијењене су ваге за прецизно вагање, новац, мобилни телефони и СИМ картице.

У ФУП-у су истакли  да ће ухапшени након криминалистичке обраде уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу, у законском року бити предате на даљу надлежност Кантоналном тужилаштва. Акција „Лим 2“ почела је јуче у раним јутарњим у више градова у ФБиХ, а изведена је по налогу и под надзором Кантоналног тужилаштва у Сарајеву. У Тужилаштву су истакли да је њен циљ спречавања трговине наркотицима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана