У акцији “Долар” ухапшено 11 особа и откривена проституција у стриптиз клубу VIDEO

Н.Т
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Полиција је у акцији “Долар” ухапсила 11 особа и разоткрила да се у у стриптиз клубу “Карибик денс” организује прoституција гдје је затечено шест дјевојака које су пријављене да раде као плесачице, потвђено је “Гласу Српске”.

Током акције која проведена синоћ полиција је заплијенила и одређену количину наркотика, а клуб  је радио и послије дозвољеног радног времена од 23 часа и у њему је било око 20 гостију. Клуб "Карибик денс" налази се у хотелу "Ћетојевић" гдје користи изнајмљен простор,а овај хотел не ради.

Двије дјевојке су из Бањалуке, а четири из Србије и оне нису имале пријављен боравак у Бањалуци.

- У објекту су затечена и четири држављанина Словеније која су тестирана на дроге и тројица су била позитивна на кокаин. Код дјевојака које су затечене у објекту пронађено и одузето више новца у готовини, а који су признале да су зарадиле проституцијом - рекао је извор близак истрази.

Незванично сазнајемо да су приведени власник клуба "Карибик денс" Лари Живковић, затим Адна М. и Нина Ш. из Бања Луке,  Марта В.,  Ана С.,  Звездана Д., и  Нина К.  из Србије. Приведени су у полицију и Бернард Ћ.,  држављанин Словеније, код којег је пронађена опојне дрога кокаин, Ален Д.,  држављанин Словеније који је издржавао казну затвора од три године за дрогу, Мирхад Ф. држављанин Словеније и БиХ (Цазин) за којим је била потјерница интерпола па  обустављена, а он је  издржао казну затвора од шест година због крађе возила. Приведен је и држављанин Словеније Мирослав С. који је хапшен у Италији за дрогу.

Проституција се одвијала у стриптиз клубу “Карибик денс” власништво Живковића који се налази у оквиру хотела.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале ухапшених, саопштила је да је акција “Долар” спроведена у току претходне ноћи.

- Акција  је усмјерена на откривање проституције и неовлаштене производње и промета опојних дрога. Извшена је оперативно тактичка радња рација у угоститељском објекту у Бањалуци власништво Л.Ж. из Прњавора. Л.Ж. је лишен слободе због постојања основа сумње да је починио кривична дјела „навођење на проституцију” и „непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије” - саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје се да је у оквиру ових активности лишена су слободе и лица: А.М. и Н.Ш. из Бањалуке, М.В., А.С., З.Д. и Н.К. из Републике Србије због основа сумње да су за новац пружали сексуалне услуге у угоститељском објекту. 

- Код наведених лица пронађена је и одузета одређена количина новца. Слободе су лишена и четири  држављана Републике Словеније и то лица Б.Ћ. код којег је пронађена одређена количина бјеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин”, М.С., А.Д. и М.Ф. за које је извршеним тестирањем утврђено да су позитивни на присуство опојне дроге кокаин. У току је криминалистичка обрада лица и рад на документовању наведеног предмета - рекли су у полицији.

Истакли су да су све мјере и радње у оквиру ове акције предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Одређене активности у оквиру ове акције и даље су у току. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана