У акцији "Блог" ухапшено девет лица због неовлаштеног промета дроге

Срна
У акцији "Блог" ухапшено девет лица због неовлаштеног промета дроге

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ ухапсили су данас на подручју Кантона Сарајево девет лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дроге.

Приликом реализације оперативне акције кодног назива "Блог", полицијски службеници Сипе извршили су претресе на девет локација на подручју Кантона Сарајево и том приликом открили и привремено одузели предмете који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Наиме, постоје основи сумње да су лица лишена слободе од маја прошле године вршила набавку кокаина, хероина и амфетамина у Холандији након чега су их транспортовали у БиХ, гдје је даље вршена њена препродаја, саопштено је из Сипе.

Током вишемјесечне истраге и извршених вјештачења привремено одузете дроге у оквиру ове оперативне акције, припадници Сипе су открили и привремено одузели 1.105 грама кокаина, 7.470 грама хероина и осам литара амфетаминског уља које се користи као основна база за производњу дроге "спид".

Осумњичена лица приведена су у просторије Сипе и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предата у даљу надлежност Тужилаштву БиХ.

Активности су проведене по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима Федералне управе полиције и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Сипа је захвалила овим полицијским агенцијама и органима за пружу помоћ и сарадњу приликом реализације оперативне акције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана