У акцији "Бјегунац" ухапшено 13 особа, откривен кокаин и шест ручних бомби

Н.Т.
СИПА oткрилa и привремено одузели 82,76 грама кокаина и 5.936 грама марихуане
Foto: Илустрација | СИПА oткрилa и привремено одузели 82,76 грама кокаина и 5.936 грама марихуане

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ до сада су током акције "Бјегунац" која и даље траје, на подручју Бијељине, Брчко дистрикта, Шпионице, Пелагићева и Орашја ухапсили 13 особа осумњичених за организовани криминал у вези са неовлаштеном производњом и стављањем у промет дроге.

Током досадашњих истражних радњи полицијски службеници СИПА су открили и привремено одузели 82,76 грама кокаина и 27,19 грама смјесе, те 5.936 грама марихуане, три дробилице, једну вагу, 170 комада сјеменки индијске конопље и 105 комада таблета.

Откривени су и одузети и 82 комада муниције, шест ручних бомби, два путничка моторна возила, 21 мобилни телефон са припадајућим СИМ картицама, уређај за ометање сигнала, 1.515 евра и 1.500 КМ, као и други предмете који могу послужити као доказ у кривичном поступку, саопштено је из поменуте агенције.

Ухапшена лица спроведена су у службене просторије и над њима је у току криминалистичка обрада.

Према незваничним инфорацимама осумњичени су наркотике крили у боцама за воду, али су их држали и у гајбама за воће.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Већи дио сасушене марихуане нађен је упакован у боце од по пет литара - рекао је извор "Гласа Српске".

Из Полиције Брчко дистрикта саопштено је да је акција "Бјегунац" усмјерена против више осумњичених лица који се као организована криминална група баве неовлаштеном набавком и продајом опојних дрога како на подручју Брчко дистрикта БиХ тако и на подручју Бијељине, Пелагићева и Орашја. 

- Током акције на 22 локације претресено је 18 стамбених објеката, три викендице и један привредни објект, Акцијом је обухваћено укупно 13 лица плус два полицијска службеника Полиције Брчко дистрикта БиХ-саопштено је из Полиције Брчко дистрикта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наводи се да се претреси  спроводе по наредби Суда Брчко дистрикта БиХ, а по захтјеву тужилаштва Дистрикта. Истакли су да се осумњичена лица обухваћена акцијом терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

Из СИПА је саопштено да је акција "Бјегунац" почела у недјељу, 21. новембра када је на граничном прелазу Орашје ухапшена једна особа.

- Извршен претрес лица и путничког моторног возила које користи ово лице. Истог дана на подручју Бијељине полицијски службеници су извршили претрес куће и викендице коју користи лице лишено слободе-саопштено је из СИПА не наводећи детаље.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Јуче нису  званично саопштени ни иницијали осумњичених, нити која је улога полицајаца који се доводе у везу са дилерима, јер акција до закључења овог броја "Гласа Српске" нису биле завршене.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана