Тузлаци за свирепо убиство осуђени на 50 година робије

РадиоСарајево.ба
Тузлаци за свирепо убиство осуђени на 50 година робије

ТУЗЛА - Врховни суд Федерације БиХ потврдио је пресуду Кантоналног суда Тузла и донио осуђујућу правоснажну пресуду за Фехима Зулића (35) из Тузле, те му је изречена јединствена казну затвора у трајању од 31 године због саучесништва у убиству Сеада Хајдаревића, почињеног на окрутан начин у Тузли у новембру 2016. године, те због кривичних дјела одузимање туђе покретнине и недозвољено држање оружја или експлозивних материја, наводи се у саопћењу Тужилаштва Тузланског кантона.

У априлу 2018. године, због убиства Хајдаревића, донесена је и правоснажна пресуда за саучесника Нерима Муласалиховића (48), такође настањеног у Тузли, и изречена му је јединствена казна затвора у трајању од 19 година.

Оптужницом Тужилаштва су се Зулић и Муласалиховић теретили да су током ноћи 21. новембра 2016. године маскирани ушли у кућу Хајдаревића у тузланском насељу Баре, напали га и задали му већи број удараца тупим предметима и шакама у предјелу главе и цијелог тијела, при чему је Зулић користио и дршку пиштоља.

Потом су га везали и наставили ударати, те је Хајдаревић преминуо од посљедица повређивања.

Након тога су отуђили његов аутомобил, одвезли се до оближњег насеља и аутомобил гурнули у провалију, навели су из Тужилаштва Тузланског кантона.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана