Тузла: Ватрогасци имали 32 интервенције

Срна
Тузла: Ватрогасци имали 32 интервенције

ТУЗЛА - Осим пожара на тузланском излетишту Илинчица, који је локализован рано јутрос, ватрогасци на подручју Тузланског кантона имали су у посљедња 24 часа 32 интервенције на гашењу пожара.

Пожар на Илинчици великих размјера захватио је шумско растиње јуче око 14.00 часова, а ватрогасне екипе и мјештани ставили су га под контролу јутрос у 3.00 часа.

Ватрогасна јединице Калесија имала је три интервенције на гашењу пожара који је захватио ниско растиње у насељима Дубница, Јахићи и Зелина.

На подручју Тузле ватрогасци су имали шест интервенција на гашењу ниског растиња у насељима Кужићи, Хусино, Козловац, Паша Бунар, Крека и Пољана.

Ватрогасци Градачца имали су двије интервенције на гашењу пожара на објекту "Фамако" и ниског растиња у насељу Мионица.

Професионална ватрогасна јединица Грачанице била је ангажована на гашењу два пожара, и то на шуми и ниском растињу око 40 дунума у насељу Рашљева и на ниском растињу у насељу Стјепан Поље.

У општини Теочак ватрогасци су гасили пожаре који су захватили ниско растиње у насељима Билалићи и Сњежница.

На подручју Бановића ватрогасци су имали шест интервенција, углавном на гашењу шуме и ниског растиња, док су у Лукавцу имали четири интервенције на гашењу шумског пожара на локалитетима Берковица, Добошница, Хамзићи и Вијенац.

У Сребренику су биле три интервенције на гашењу пожара на кући у насељу Херуми, ниском растињу у Шпионици и помоћном објекту у насељу Урожа.

На подручју општине Сапна ватрогасци су гасили пожаре на шуми и ниском растињу у мјестима Засеок и Краљевићи, док су у Живиницама имали интервенцију на гашењу пожара који је захватио ниско растиње, сијено и шуму у насељу Шехићи.

Према извјештајима оперативних центара цивилне заштите са подручја Тузланског кантона, сви пожари су угашени, осим пожара на локалитету Вијенац који се једним дијелом налази на неприступачном локалитету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана