Тузла: Ватрогасци имали 32 интервенције

Срна
Тузла: Ватрогасци имали 32 интервенције

ТУЗЛА - Осим пожара на тузланском излетишту Илинчица, који је локализован рано јутрос, ватрогасци на подручју Тузланског кантона имали су у посљедња 24 часа 32 интервенције на гашењу пожара.

Пожар на Илинчици великих размјера захватио је шумско растиње јуче око 14.00 часова, а ватрогасне екипе и мјештани ставили су га под контролу јутрос у 3.00 часа.

Ватрогасна јединице Калесија имала је три интервенције на гашењу пожара који је захватио ниско растиње у насељима Дубница, Јахићи и Зелина.

На подручју Тузле ватрогасци су имали шест интервенција на гашењу ниског растиња у насељима Кужићи, Хусино, Козловац, Паша Бунар, Крека и Пољана.

Ватрогасци Градачца имали су двије интервенције на гашењу пожара на објекту "Фамако" и ниског растиња у насељу Мионица.

Професионална ватрогасна јединица Грачанице била је ангажована на гашењу два пожара, и то на шуми и ниском растињу око 40 дунума у насељу Рашљева и на ниском растињу у насељу Стјепан Поље.

У општини Теочак ватрогасци су гасили пожаре који су захватили ниско растиње у насељима Билалићи и Сњежница.

На подручју Бановића ватрогасци су имали шест интервенција, углавном на гашењу шуме и ниског растиња, док су у Лукавцу имали четири интервенције на гашењу шумског пожара на локалитетима Берковица, Добошница, Хамзићи и Вијенац.

У Сребренику су биле три интервенције на гашењу пожара на кући у насељу Херуми, ниском растињу у Шпионици и помоћном објекту у насељу Урожа.

На подручју општине Сапна ватрогасци су гасили пожаре на шуми и ниском растињу у мјестима Засеок и Краљевићи, док су у Живиницама имали интервенцију на гашењу пожара који је захватио ниско растиње, сијено и шуму у насељу Шехићи.

Према извјештајима оперативних центара цивилне заштите са подручја Тузланског кантона, сви пожари су угашени, осим пожара на локалитету Вијенац који се једним дијелом налази на неприступачном локалитету.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана