Тузла: Двојац осумњичен за пребијање и пријетње свједоку иду у притвор

Ј. С.
Тузла: Двојац осумњичен за пребијање и пријетње свједоку иду у притвор

ТУЗЛА - Општински суд Тузла прихватио је приједлог Кантоналног тужилаштва Тузла и одредио једномјесечни притвор Сенаду Малкићу (25) из Сребреника и Едину Бешићу (26) из Тузле због сумње да су насрнули на свједока и насиљем га приморавали на лажно свједочење, потврђено је "Гласу Српске".

Малкић и Бешић осумњичени су да су 11. септембра у тузланском насељу Солина свједока у кривичном предмету који се по оптужници тузланског Тужилаштва води пред Кантоналним судом у овом граду,  сачекали и  физички насрнули на њега ударајући га рукама и ногама у лице, главу и  горњи дио тијела, те му запријетили да пази шта прича на суду као свједок.

Припадници Полицијске управе Тузла су њих двојицу ухапсили 12. септембра и уз извјештај предали у надлежност Тужилаштва.

- Поступајући тужилац је донио наредбу о спровођењу истраге и испитао осумњичене. На овај начин покушава се или угрожава нормалан и учинковит рад судских тијела. Тужилаштво ће у сарадњи са полицијским агенцијама  учинковито и ефикасно дјеловати у свим сличним ситуацијама - саоптили су Кантоналног тужилаштва Тузла.

Додали су  да употреба силе или пријетње како би свједоци мијењали свој исказ  пред судом је  кривично дјело за које су прописане казне затвора до пет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана