Тужитељки пријетио да ће јој убити породицу

Јелена Станић
Тужитељки пријетио да ће јој убити породицу

Бањалука - Горан Новић из Дервенте ухапшен је због сумње да је пријетио тужиоцу Окружног тужилаштва Добој Наташи Божичковић.

Новић је наводно слао пријетеће поруке опасне по живот Божичковићевој, а како незванично сазнајемо, она је водила предмет против њега. Њега су у уторак ухапсили припадници Посебног одјељења за сузбијање корупције и организованог криминала, а из МУП-а Српске су потврдили, наводећи иницијале, да Новића сумњиче да је тужиоцу слао озбиљне пријетње, које су у директној вези са њеним послом.

- Он ће бити предат Републичком тужилаштву због напада на судију и тужиоца, јер се сумњичи да је упутио озбиљне пријетње опасне по живот тужиоцу Окружног тужилаштва Добој, а које су у директној вези са послом који обавља - саопштили су из МУП-а.

Како незванично сазнајемо, Божичковићева је водила предмет против Новића, који је сазнао број њеног телефона, те јој почео слати поруке узнемирујућег садржаја. У њима јој је пријетио да ће не само убити њу, него и све њене најмилије, након чега га је она пријавила полицији. Послије детаљне истраге полиција је направила сачекушу у којој су ухватили осумњиченог. Он је негирао да је слао пријетње, али је наводно, након што су му у току испитивања показани докази који потврђују оптужбе, признао кривицу. Новић је одраније познат полицији и више пута је хапшен због различитих кривичних дјела.

Да су напади на службена лица постали скоро свакодневни, потврђује и случај који се десио у Рудом, гдје је Вуле Арсић ударио и избацио републичког инспектора за заштиту од пожара Предрага Иконића. Иконић је дошао у његов угоститељски објекат како да обавио контролу.

Из Полицијске управе Фоча потврдили су, наводећи иницијале, да је Иконић у уторак у 11.50 часова пријавио да га је Арсић вербално и физички напао и онемогућио контролу.

- О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево, који је наложио да се предузму све потребне мјере и радње на документовању догађаја - саопштили су из ПУ Фоча и додали да ће након истраге поднијети извјештај у вези са нападом на службено лице. Из Инспектората РС су оштро осудили напад на инспектора јер, како су навели у саопштењу, ријеч је о одговорном раднику који нема ниједну притужбу за рад и овакав напад тражи хитну реакцију надлежних истражних органа.

Напади на полицајце

На кућу Цвјетина Симића, полицајца Полицијске станице Угљевик, у мјесту Забрђе у уторак увече бачена је експлозивна направа која је експлодирала у дворишту и оштетила кућу, а, на срећу, нема повријеђених.

- Припадник ПС Угљевик пријавио је да је у уторак око 23.40 непознато лице бацило експлозивну направу на његову кућу - саопштено је из ПУ Бијељина. У Требињу је у уторак увече ухапшен С. Б. након што је испред зграде Основног суда у Требињу вријеђао, а затим и физички напао полицијског службеника, саопштено је из требињске Полицијске управе. Напад се догодио након што је полицајац непосредно прије тога свједочио пред Судом за прекршаје у предмету против С. Б. Обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Требињу, који је догађај оквалификовао као кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана