Тужилаштву поднесен извјештај против петоро Бањалучана због трговине дрогом

Срна
Тужилаштву поднесен извјештај против петоро Бањалучана због трговине дрогом

БАЊАЛУКА - Бањалучка Полицијска управа доставила је данас Окружном јавном тужилаштву у овом граду извјештај против Марка Костића (23), Филипа Милојевића (21) Анастасије Борић (21), Софије Мирковић (20) и Марка Стрике (21), сви из Бањалуке, због сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња и промет дроге, саопштено је из овог тужилаштва.

Како се наводи, осумњичени су ухапшени у оквиру вишемјесечне акције бањалучког Окружног јавног тужилаштва и Полицијске управе, те Управе Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет.

- Од 2017. године до 18. фебруара ове године, осумњичена лица су држали ради продаје и продавали марихуану корисницима на подручју града Бањалука - наводе из Окружног јавног тужилаштва.

Осумњичена лица су спроведена ради испитивања у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а у наставку истраге тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање притвора.

У акцији кодног назива "Видиковац", у којој је бањалучка полиција ухапсила осам лица, одузето је око 35 килограма марихуане и 1,27 килограма кокаина.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић рекла је јуче новинарима да су ухапшена лица чији су иницијали М.К, Ф.М, Л.М, М.С, С.П, А.Б, С.М. и С.К. због сумње да су починила кривично дјело недозвољена производња и промет дрога.

- Извршени су претреси на девет локација на подручју Бањалуке, које користе осумњичена лица. Том приликом пронађено је и одузето око 35 килограма зелене биљне материје која изгледом асоцира на марихуану, 1,27 килограма бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин - навела је она.

Пронађене су и одузете двије дробилице за дрогу, одређена количина новца и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана