Тужилаштво БиХ преузело предмете у случају Давида Драгичевића

Анадолија
Тужилаштво БиХ преузело предмете у случају Давида Драгичевића

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ, након разматрања достављених списа из Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, донијело је одлуку о преузимању предмета у случају Давида Драгичавића и раду на истима у Тужилаштву.

У саопштењу Тужилаштва БиХ наводи се да се преузети предмет Окружног јавног тужилаштва Бањалука односи на истрагу кривичног дјела против живота на штету Давида Драгичевића из Бањалуке.

- Преузети предмет Републичког јавног тужилаштва - Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, односи се на више особа због радњи против службене дужности које се могу довести у везу с извршењем кривучног дјела против живота на штету оштећеног Драгичевића, као и непријављивање кривичног дјела и починиоца те помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела - наводи се у саопштењу.

Давид Драгичевић (21) је нестао 18. марта 2018. године у Бањалуци, а његово тијело је пронађено шест дана касније на ушћу рјечице Црквене у Врбас. Према оптужници коју је бањалучко Окружно јавно тужилаштво подигло против непознатих извршилаца, младић је или бјежао од починилаца па пао у Црквену или гурнут у набујалу ријеку исте ноћи када је и нестао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана