Туча у мигрантском центру Блажуј: Повријеђена двојица Алжираца

Анадолиа
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - У кругу мигрантског центра Блажуј, у сарајевској општини Илиџа, у ноћи између петка и суботе, дошло је до масовне туче између мигрантских група у којој су повријеђена двојица Алжираца, који су након указане љекарске помоћи ухапшени.

Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ, путем телефона је обавијестила Полицијску управу Илиџа, да је у кругу мигрантског центра Блажуј, дошло до нарушавања јавног реда и мира.

Како су јавили, дошло је до масовне туче те су двије особе афроазијског поријекла задобила тјелесне повреде.

На мјесто догађаја упућени су полицијски службеници с Илиџе, који су потврдили наводе пријаве и тамо затекли екипу хитне помоћи, која је указивала љекарску помоћ двојици миграната, а ради се о држављанима Алжира, који су одмах превезени у Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Тамо су код једног од њих констатоване тешке тјелесне повреде (фрактура синусне кости), а код другог су констатоване лакше тјелесне повреде, у виду убодне ране, након чега су отпуштени.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и на основу његове усмене наредбе, увиђај је извршила увиђајна екипа МУП Кантона Сарајево.

У суботу ујутро су полицијски службеници П.У. Илиџа, ухапсили су Y.Б. (23) из Алжира, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело лака тјелесна повреда и М.А. (45) такође из Алжиру, због постојања основа сумње да је починио кривично дјела тешка тјелесна повреда.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, након чега су ухапшени предати у просторије за задржавање лица лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево. Истог дана у 17.15 сати, ухапшени су пуштени из службених просторија П.У. Илиџа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана