Тројица помагача у случају Сејфовић и други потписали споразум

Agencije
Тројица помагача у случају Сејфовић и други потписали споразум

Игор Бузов, Сањин Борчак и Мирза Фазлић, који се терете да су 3. септембра 2017. помогли Амелу Сејфовићу да побјегне из затвора, с Тужилаштвом Кантона Сарајево су склопили споразуме о признању кривице.

 

 

Игор Бузову је према споразуму предложена година дана затвора, Сањину Борчаку шест мјесеци, а Мирзи Фазлићу годину дана. Све тројици оптужених ће бити урачунато вријеме проведено у притвору у току истраге.

Сви су признали кривицу, а Тужилаштво Кантона Сарајево је као олакшавајуће околности истакнуло сарадњу још од прве фазе истраге, спремност такође од прве фазе истраге за споразума, оптужени су показали кајање за почињене радње.

Олакшавајуће околности у случају Фазлића и Борчака су што су неосуђивана лица. Фазлићу је олакшавајућа околност и то што је отац четверо малољетне дјеце.

Тужитељица Кантона Сарајево је истакнула да је посебна олакшавајућа околност код Игора Бузова то што је релативно млада особа, те што је његов исказ довео до информација како је унешено оружје које је Амел Сејфовић користио.

Тужилаштво је једино код Игора Бузова пронашло отежавајућу околност, то што је раније осуђиван.

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против још једног помагача у случају Амел Сејфовић и други. 

"Потврђена је оптужница Тужилаштва КС против Елвира Башалића звани "Жути" и "Жужу" због кривичног дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом омогућавање бијега особи којој је одузета слобода, тачније оптуженом Амелу Сејфовићу", саопштили су из Тужилаштва КС.

Суд је прихватио споразум тужилаштва и оптужених, те ће у петак у 10 сати објавити пресуду.

Подсјећамо, бјекство Амела Сејфовића се додило 3. септембра 2017. године, а ухапшен је 11. септембра на локалитету између Високог и Кисељака.

 

 

Амел Сејфовићу се на Кантоналном суду у Сарајеву суди због организирања криминалне групе која му је омогућила бијег из КПЗ-а.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана