Тројица осумњичених за шверц дрогом у притвору, четврти пуштен

Н. Т.
Тројица осумњичених за шверц дрогом у притвору, четврти пуштен

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за тројицу од четворице ухапшених у акцији "Алфа 2", због сумње да су препродавали дрогу на подручју Бањалуке.

У притвор иду Остоја Кутић, Марко Антонић и Никола Копрена.

На слободу је пуштен Мирослав Калабић, а његов адвокат Марко Микеш казао је да је то било за очекивати јер, како тврди, против Калабића нема доказа да је починио кривично дјело.

Тужилаштво осумњичене терети да су од 2018. до септембра 2020. године, шверцовали дрогу на подручју Бањалуке.

- Осумњичени су набављали, посредовали у продаји и куповини, те стављали у промет марихуану, спид, екстази, кокаин и хероин - саопштило је раније бањалучко Окружно јавно тужилаштво.

Сви они су ухапшени у акцији "Алфа 2" којом је обухваћен и Бобан Кантар који се већ налази у притвору.

У приједлогу тужиоца за притвор четворици Бањалучана на терет се ставља да су продали више од четири килограма марихуане, за коју су, у зависности од количине, наплаћивали од десет до 9.000 марака.

Кантару се ставља на терет да је набављао веће количине марихуане и екстазија те их заједно с осумњиченим Калабићем препакивао у мања паковања ради даљег растурања. За скривање наркотика, по досад прикупљеним сазнањима, били су задужени Кутић и Копрена, док је Антонић,према наводима Тужиклаштва, куповао дрогу од Калабића и Кантара и даље је препродавао.

У тужилачком спису наводи се да је Кантар у једном наврату продао чак три килограма марихуане за 9.000 КМ, док је за килограм дроге наплаћивао по 3.500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана