Тројица Добојлија отели и мучили суграђанина у шуми у Горњој Пакленици: Исјекли га скалпелом 40 пута

Небојша Томашевић
Foto: илустрација

ДОБОЈ - Златан Благоичевић (30), Саша Пејичић (25) и Ален Славуљица (18) из Добоја ухапшени су због сумње да су отели и злостављали суграђанина Б. Ф. (23), којег су по тијелу исјекли скалпелом чак 40 пута, нанијевши му ране до кости, потврђено је “Гласу Српске”.

Нападачи су Б. Ф. пресрели 15. октобра у добојској улици Николе Пашића и угурали га у аутомобил. Одвезли су га у шуму у Горњој Пакленици код Добоја, гдје су га звјерски мучили док се није онесвијестио. Осумњичени су откривени и ухапшени 17. октобра.

Извор близак истрази је казао да су током вожње Пејичић и Славуљица тукли Б. Ф. у “хјундаију” којим је управљао Благоичевић.

- Када су стигли у шуму, жртву су извукли из аута и наставили да брутално туку. Благоичевић му је завезао руке пластичним везицама, након чега га је скинуо док су га његови помагачи држали. Затим је жртву скалпелом посјекао више од 40 пута по тијелу. Нанио му је посјекотине, али и дубоке ране до кости - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су насилници Б. Ф. оставили након што се онесвијестио од болова.

- Они су побјегли, а када се несрећни Б. Ф. пробудио, успио је да ослободи руке и домогне се пута. Срео је једног мјештанина, са чијег је телефона позвао родитеље, који су га одвезли у болницу - појаснио је наш извор.

Полицију су о овоме обавијестили љекари болнице “Свети апостол Лука”.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, потврдили су да су Благоичевић, Пејичић и Славуљица ухапшени због сумње да су Б. Ф. отели и мучили.

- Осумњичени су предати Окружном тужилаштву у Добоју, уз извјештај који их терети за злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање и тешку тјелесну повреду. З. Б. теретимо и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја и неовлашћену производњу и промет дроге - рекли су у полицији и додали да су претресли просторије које користи З. Б. и пронашли предмете који се повезују са кривичним дјелом, те мању количину дроге и муниције.

Сазнајемо да полиција истражује мотив напада на младића, који због страха за живот истражиоцима није рекао ко га је повриједио.

Познати

Незванично, осумњичени Златан Благоичевић, Саша Пејичић и Ален Славуљица познати су полицији по чињењу кривичних дјела. Неки од њих хапшени су због дроге, а неки због тешких крађа и провала. Њихова жртва Б. Ф. такође је познат по крађама, па полиција испитује да ли се мотив овог бруталног премлаћивања крије у заједничким недјелима или размирицама.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана