Тројац из Тешња осумњичен да је за два мјесеца украо 20 аутомобила

Срна
Тројац из Тешња осумњичен да је за два мјесеца украо 20 аутомобила

ДОБОЈ - Окружном јавном тужилаштву у Добоју поднесен је извјештај против три лица из општине Тешањ осумњичена да су у току претходна два мјесеца украла 20 аутомобила, саопштено је из добојске Полицијске управе.

Из полиције наводе да су Недим Буљубашић (20) и Денис Крџалић (20) од средине децембра прошле године до почетка фебруара ове године у општини Станари украла аутомобил "голф", а још три у теслићкој општини.

- За наведена лица постоји основ сумње да су отуђила укупно 20 аутомобила "голф", три покушаја отуђења, те за сада неутврђен број отуђења регистарских ознака за возила - наводи се у саопштењу.

Крађе возила вршене су на подручју Полицијске управе Добој, Полицијске управе Бањалука, те министарстава унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, Тузланског кантона, Херцеговачко-неретванског и Средњобосанског кантона.

Албин Старчевић(28) је у наведеном периоду на подручју федералне општине Тешањ купило наведене аутомобиле за које је знало да су веће вриједности од цијене по којој их је платило.

Осумњучено лице је расклапало аутомобиле и сјекло на секундарне сировине у дворишту породичне куће, те продавало предузећу за продају секундарних сировина на подручју општине Тешањ, док је поједине дијелове задржавало за себе ради даље продаје и стицања противправне имовинске користи.

Против наведених лица Полицијска управа Добој је у јуну прошле године поднијела извјештај о извршеном кривичном дјелу због крађе четири аутомобила.

Након извршене криминалистичке обраде, лица су у суботу, 15. фебруара, уз извјештај предата у даљу надлежност Окружном јавном тужилаштву Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана