Трифковићу укинут притвор уз кауцију од 250.000 КМ

Срна
Трифковићу укинут притвор уз кауцију од 250.000 КМ

САРАЈЕВО - Суд БиХ је, уз кауцију од 252.234 КМ, укинуо притвор Марку Трифковићу, који се терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима тешка крађа, прање новца и кријумчарење, саопштено је из Суда.

Суд је јуче донио рјешење којим је према Трифковићу укинут притвор одређен рјешењем Суда БиХ од 10. јануара, а продужен рјешењем Суда од 8. маја.

Суд је прихватио приједлог браниоца оптуженог и понуђено јемство у вриједности од 252.234 КМ које се састоји од хипотеке на кућу у власништву његове мајке.

Оптужени Трифковић биће пуштен на слободу након достављања правоснажног рјешења Суду БиХ којим се дозвољава укњижба заложног права у корист буџета БиХ на некретнини.

Упис хипотеке на означеној некретнини биће поткријепљен јасним и недвосмисленим доказом суда на чијем подручју се предметна некретнина налази.

Суд ће након подношења свих јасних и недвосмислених доказа издати наредбу о пуштању Трифковића на слободу.

Уколико оптужени побјегне, односно постане недоступан правосудним органима БиХ, рјешењем ће се одредити да предметна некретнина, над којом је уписана хипотека, постаје приход буџета институција БиХ.

Трифковићу су одређене мјере забране путовања и обавеза јављања два пута седмично у надлежну полицијску станицу. Контролу поштовања мјера забране извршаваће надлежни полицијски органи, а оптужени се упозорава да му се, у случају непоштовања изречених мјера забране и неизвршења обавеза наложених изреченим мјерама, може изрећи додатна мјера или одредити притвор.

Изречене мјере забране могу да трају док за тим постоји потреба, а контрола оправданости ће се вршити свака два мјесеца.

Марко Трифковић ухапшен је 10. јануара у Палама због више тешких кривичних дјела у БиХ, а доводи се у везу и са убиством сарајевских полицајца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Трифковић је један од осумњичених у оквиру најопсежније оптужнице против организоване криминалне групе, чијих се 27 припадника терете за организовани криминал у вези с крађама аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана