Три свједока продаје малољетнице

Н. Т.
Три свједока продаје малољетнице

БАЊАЛУКА - Оптужницу против оца и сина Љубе (36) и Јасмина Сеферовића (22) из Сарајева, те Алмасе Сулејмановић (39) из Мостара због продаје петнаестогодишњакиње Л. С. ради заснивања брака, тужилаштво ће доказивати са три свједока, два вјештака и 40 материјалних доказа.

Казала је ово на почетку суђења оптуженима у бањалучком Окружном суду републички тужилац Светланка Бијелић.

Јасмина Сеферовића оптужница терети за трговину дјецом и ванбрачну заједницу са  Л. С.  коју је тјерао и да проси. Његов отац Љубо и мајка дјевојчице Алмаса Сулејмановић оптужени су за помагање у заснивању незаконите ванбрачне заједнице. Према оптужници Јасмин је током 2018. године путем “Фејсбука” контактирао са Л. С. и наговорио је да из Мостара дође у Бањалуку да би с њом засновао ванбрачну заједницу.

- Она је без знања мајке отпутовала код њега и живјели су у изнајмљеној кући. Јасмин је убрзо присилио Л. С. да проси и да му доноси новац, а тукао је када не успије да прикупи довољно. Ударао је и када је остала трудна, а све је то трајало до 20. фебруара 2019. године када је полиција затекла Л. С. како с бебом у наручју проси - наводи се у оптужници.

Љубу Сеферовића терете да је контактирао Алмасу и дао јој 1.900 КМ како би дала пристанак за ванбрачну заједницу Јасмина и њене кћерке Л. С. нашто је она и пристала. Одбрана тврди да нема доказа за наводе из оптужнице. Љубо Сеферовић познат јавности јер му је суђено за саобраћајну несрећу у случају страдања младића Џенана Мемића у Сарајеву.

Сличан случај “договореног брака” између двије ромске породице забиљежен је лани када су оптужени Алија Аљић, Мехмед Босак и његов син Исмет који се теретио за обљубу Аљићеве малољетне кћерке. Они су слобођени кривице након суђења у бањалучком Окружном суду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана