Три године затвора Дејана Кнежевићу због покушаја убиства диспечерке

Јелена Станић
Три године затвора Дејана Кнежевићу због покушаја убиства диспечерке

Бањалука - Приједорчанин Дејан Кнежевић (30) осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на три године затвора за покушај убиства диспечерке “Бањалучког таксија” Александре Перовић.

Пресуду је изрекао судија Пане Гаврић који је истакао да је Суд цијенио то што Кнежевић раније није осуђиван, што се понашао коректно током суђења и на индиректан начин се извинио оштећеној.

Осуђени је обавезан и да плати трошкове судског поступка у износу од 870 КМ.

Према пресуди, Кнежевић је Перовићеву напао 2. децембра 2017. након што му је телефоном, када је позвао такси, рекла да нема слободног возила.

Он је затим отишао у канцеларију и напао је тако што је ухватио за руке, а затим узео слушалицу телефона који је био на столу те јој кабл омотао око врата и почео га затезати. Слушалицом је ударао у потиљак, претукао и побјегао.

Специјалиста судске медицине Далибор Недић утврдио је да је Перовићева задобила лакше повреде и да је на врату имала трагове нагњечења те је у току суђења појаснио да су такви трагови могли настати од кабла.

Кнежевић је раније својим свједочењем истакао да није желио да убије Перовићеву и нагласио да јој није омотао кабл око врата нити је давио, како је било наведено у оптужници. Тада је испричао пред судом да је кобног дана отишао у њену канцеларију да тражи извињење јер му је опсовала мајку, али да га је она напала па ју је ошамарио.

- Позвао сам такси из кафића “ДД” и јавила ми се жена која ми је рекла да за мене нема таксија, хистерисала и опсовала ми матер. Објаснио сам јој да ми је мајка тешко болесна и да ме повриједило псовање те тражио да ми се извини. Рекла је “ Је.. ми се за то” - испричао је раније Кнежевић.

Додао је да је позвао други такси и отишао до “Бањалучког таксија” да тражи извињење.

- У канцеларији сам рекао жени, коју сам затекао, да сам дошао да ми се извини. Почела је да хистерише и вријеђа ме. Ухватио сам је за рамена и рекао “Жено, смири се, само се извини”. Ударила ме је слушалицом у главу и тад сам је ошамарио и изашао. Нисам се задржао дуже од минут до два. Погрешно сам поступио и извињавам се. Нисам хтио никог да убијем - испричао је раније Кнежевић. Он тада није могао да одговори на питање тужиоца како објашњава трагове на врату Перовићеве.

Задовољна казном

Пресуди је присуствовала и оштећена Александра Перовић која је након изрицања рекла да је задовољна висином казне. Током ранијег свједочења, Перовићева је појаснила да се број оптуженог налазио у табели “непожељни”, гдје су уписане муштерије које често пијане зову такси или због истовременог звања више служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана