Требињац се лажно представио као полицајац па отео дјевојку

Небојша Томашевић
Требињац се лажно представио као полицајац па отео дјевојку

ТРЕБИЊЕ - Зоран В. (34) из Требиња ухапшен је због сумње да је прије два дана незаконито ухапсио дјевојку Ј.Б. којој се лажно представио као полицијски инспектор, сазнаје "Глас Српске".

Осим тога, он је прије неколико дана на исти начин покушао да "ухапси" Н.В, али му је она успјела побјећи.

Незванично сазнајемо да је осумњичени представљајући се као инспектор успио да убиједи  Ј.Б. да сједне с њим у возило.

- Током вожње дјевојка је схватила да је он вози тамо гдје она не жели да иде те му је говорила да стане. Он то није хтио па је она путем телефона позвала своју сестру и рекла јој да је отета. Осумњичени ју је тада ухватио за косу у намјери да јој отме телефон, а она је успјела да му се отме и искочи из аутомобила - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, он је такође покушао да у своје возило на исти начин намами Н.В., али је она то одбила и побјегла.

Полицијска управа Требиње, наводећи иницијале осумњиченог, саопштила је да га терете за лажно представљање и противправно лишење слободе.

- Полицији је 20. новембра пријављено да је непозната особа око 22 часа, противправно лишило слободе Ј.Б. из Требиња. Одмах по запримању пријаве полицијски службеници Полицијске управе Требиње извршили су претрагу терена и око 22.30 часова, на путу за Град Сунца пронашли лице иницијала Ј.Б. Након тога полиција је идентификовала З.В. као особу која је починила то кривично дјело - саопштила је ПУ Требиње.

Додали су да је криминалистичком обрадом  и оперативним радом утврђено  да је З.В. 17. новембра  на исти начин покушао противправно лишити слободе и Н.В. из Требиња.

Према полицијском саопштењу, током испитивања утврђено је да је  Зоран В. под дејством наркотика.

- Након документовања и комплетирања предмета против  З.В. ће Окружном јавном тужилаштву Требиње бити достављен извјештај о извршена два  кривична дјела лажно представљање и два кривича дјела противправно лишење слободе од којих је једно у покушају - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана