Требињац пуцао у ваздух, па у суграђане

Јелена Станић
Требињац пуцао у ваздух, па у суграђане

ТРЕБИЊЕ - Милош Марковић (21) из Требиња ухапшен је у понедјељак због сумње да је у Мостаћима код Требиња пуцао на суграђане Крсту Росандића и Николу Војчића које је покушао да убије, сазнаје „Глас Српске“.

Осумњичени је након пуцњаве која се десила око 14 часова побјегао, али га је полиција након пола сата пронашла на другом крају Требиња и ставила му лисице на руке.

Марковић је према ријечима извора „Гласа Српске“, имао неразријешене рачуне са Росандићем и Војчићем због чега је у понедјељак и дошао испред Росандићеве куће.

- Када је Росандић отворио врата, Марковић је галамио и испалио хитац у ваздух као знак упозорења. У кући су били Н.В. и Војчић који је након пуцња истрчао из куће и почео бјежати - испричао је овај извор.

Како је казао, Војчић је трчао преко пашњака, а када га је Марковић угледао испалио је метак у његовом правцу, након чега је побјегао. Недуго затим је и ухапшен.

Према нашим сазнањима, сва тројица су од раније позната полицији по криминалним радњама.

У Полицијској управи Требиње казали су да им је пријављено да је М. М. испалио више хитаца у ваздух, али и према двојици суграђана.

- Полицијски службеници ПУ Требиње су брзом интервенцијом пронашли мјесто гдје се скривао осумњичени М. М. и истог дана га ухапсили - рекли су требињској полицији.

Додали су да је осумњичени претресен, те да је пронађено оружје и други предмети који се м које се може довести у везу са овим кривичним дјело, као и остали предмети.

Против Марковића биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву Требиње за покушај тешког убиства и недозвољену производњу и промет оружјем или експлозивним материјама. 

У полицији су истакли да ће више информација имати након што буде завршена истрага.

Марковић је након криминалистичке обраде у просторијама полиције предат у надлежност Окружног тужилаштва Требиње.

- Тужилац ће након испитивања осумњиченог М. М. одлучити о даљим поступцима и да ли ће предложити одређивање притвора - казао је портпарол ОТ Требиња Срђан Вукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана