Требињац пријaвљен тужилаштву због пријетњи Вишковићу

Ј.С.
Требињац пријaвљен тужилаштву због пријетњи Вишковићу

ЗВОРНИК - Припадници Полицијске управе Зворник поднијели су Окружном тужилаштву Источно Сарајево извјештај против мушкарца из Требиња чији су иницијали В.П. због сумње да је послао поруку пријетећег и увредљивог садржаја особи која је у то вријеме била посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Према незваничним информацијама, полиција у Зворнику поднијела је извјештај  против Вукашина Паповића (71) из Требиња, због постојања основа сумње да је у августу 2017. године починио кривично дјело угрожавања безбједности тадашњег посланика у Народној скупштини, а садашњег премијера Републике Српске Радована Вишковића.

Бивши наставник ликовног осумњичен је да је у августу 2017. године послао пријетеће писмо Вишковићу.

У Полицијској управи Требиње потврдили су, наводећи иницијале, да је Паповић осумњичен за угрожавање безбједности.

- Службеници ПУ Зворник идентификовали су В.П. осумњиченог да је послао поруку пријетећег и увредљивог садржаја оштећеном - потврдили су у полицији и додали је против њега поднесен извјештај надлежном тужилаштву.

Паповић је од раније познат по слању пријетећих порука званичницима, али и фалсификовањУ диплома, рачуна и других докумената. Почетком 2018. године је терећен да је слао пријетеће писмо директору Рудника и термоелектране (РиТЕ) "Гацко" Бошку Козомари, а раније ЈЕ поруке пријетећег садржаја слао високорангираним политичарима и другим јавним личностима. Начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета тада је изјавио на ванредној конференцији за новинаре, наводећи иницијале осумњиченог, да су склопили мозаик за низ случајева у којима су јавним личностима упућене пријетње смрћу. Осумњичени је у јулу 2017. године пријетеће писмо послао потпредсједнику Народне скупштине РС Ненаду Стевандићу, крајем августа исте године Вишковићу, а средином септембра предсједнику Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сташи Кошарцу, а пријетећа писма слао је и другим носиоцима јавних функција или челницима организација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана