Трактором покидао каблове и довео у опасност путнике у возовима

М.М.Б.
Трактором покидао каблове и довео у опасност путнике у возовима

ДОБОЈ - Непознато лице је на жељезничком мосту преко ријеке Босне код Добоја, који спаја мјесне заједнице Костајницу и Руданку вандалским чином уништило и отуђило значајну дужину сигнално- телекомуникационог кабла, те угрозило редовно и безбједно одвијање жељезничког саобраћаја на релацији Добој - Нови Град, саопштено је из Жељезница Републике Српске (ЖРС).

Из ЖРС-а наводе да се догађај десио прошле ноћи у 1.36 час о чему је обавијештена полиција.

У саопштењу се појашњава да је ручним пресјецањем сигнално- телекомуникационог кабла на једној страни моста, непознати починилац уз помоћ трактора извукао кабл, чиме је проузроковао прекид у телекомуникационом жељезничком систему, прекид у даљинском управљању, као и телефонске везе у оквиру регулисања жељезничког саобраћаја, односно путничких и теретних возова.

-Поред велике материјалне штете која је несвакидашњим вандалским чином причињена Жељезницама Републике Српске, овим несавјесним и крајње нељудским поступком, директно је било угрожено саобраћање возова Жељезница Републике Српске - истичу из ове компаније.

Из ЖРС-а наводе да одговорним и савјесним поступањем извршног особља Жељезница Републике Српске на срећу није дошло до нежељених посљедица на прузи.

Стручне екипе Жељезница Републике Српске од јутрос су на терену и раде на санацији причињене штете, жељезнички саобраћај одвија се редовно, уз присутно отежано регулисање док трају радови.

Жељезнице Републике Српске најоштрије осуђују вандалски чин почињен на жељезничком мосту, те апелују да становништво уколико примијете било какве сумњиве радње на и око пруге, то пријаве надлежним полицијским станицама.

Из Жељезница Републике Српске апелују да становништво буде одговорно, поштује законске прописе и не уништава жељезничку имовину, јер поред угрожавања безбједности у оквиру одвијања жељезничког саобраћаја, ризикују и сопствену безбједност боравећи на прузи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана