Трагедија на путу Бањалука – Приједор: Возач изгорио заједно са аутом

Небојша Томашевић
Трагедија на путу Бањалука – Приједор: Возач изгорио заједно са аутом

Бањалука - Возач “опела” загребачких регистарских таблица, чији идентитет није саопштен, изгорио је у возилу које се запалио након слијетања с коловоза и удара у брину поред пута у Милаковићима код Бањалуке.

Несрећа се десила око 14.30 часова на путу Бањалука - Приједор, а  аутомобил је у потпуности изгорио.

Према незваничним информацијама тијело угљенисано возача пронашли су ватрогасци након гашења ватре.

У Ватрогасној бригади Бањалука су рекли да су одмах након пријаве пожара послали екипу из Лазарева која је појурила  у Милаковиће. Међутим, ватра се јако брзо распламсала и ауто је до њиховог доласка изгорио те возачу није било спаса.

Према незваничним информацијама претпоставља се да је возачу позлило или је због неприлагођене брзине изгубио контролу па слетио с пута.

- Несрећа се десила на благој кривини, а возило је прешло на супротну страну коловоза и ударило у брину гдје се и зауставило и запалило. Тешко је рећи зашто је дошло до слијетања. Могуће је  да је возачу позлило, али и да је због брзине прешао у супротну траку или је неког претицао и избјегавао. То ће бити утврђено истрагом и вјештачењем трагова - рекао је извор близак истрази.

Све који су се јуче у вријеме несреће нашли у Милаковићима, призор је оставио у шоку и невјерици. Бројни очевици стали су, изашли из својих возила да виде о чему се ради. Појединци су покушали да приђу “опелу” и да помогну возачу али нису могли  јер се аутомобил брзо претворио у буктињу.

- Возећи се према Приједору наишао сам на колону и видио да је једно возило у пламену поред пута. Стао сам и тада сам чуо да је унутра неко, али нико није могао да помогне јер је ауто брзо гутао огромни пламен и од топлоте се није ни могло ни прићи - казао је један од очевидаца не желећи да му помињемо име.

У Полицијској управи Бањалука су потврдили да је до несреће дошло када је аутомобил слетио с пута.

- Том приликом возило се запалило и настрадао је возач. Увиђај ће бити обављен када се стекну услови за то. Више информација о узроку и другим околностима несреће не можемо да кажемо док се не заврши истрага - казали су у полицији.

Аутобус у пламену

Сат након несреће у Милаковићима,  у Сарајеву се јуче запалио аутобус фирме “Центротранс”. На срећу није било повријеђених. До пожара је дошло у задњем дијелу аутобуса, а ватру су угасили припадници Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево.

У сарајевској полицији су истакли да ће узрок избијања пожара и друге околности моћи да кажу тек након увиђаја и истраге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана