Тона кокаина вриједна 50 милиона евра требало да заврши у БиХ

Н.Т.
Тона кокаина вриједна 50 милиона евра требало да заврши у БиХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Више од тону кокаина вриједног око 50 милиона евра, коју је у међународној акцију заплијенила италијанска полиција, требало је да заврши на тржишту БиХ, потврђено је „Гласу Српске".

У оквиру ове акције, Агенција за истраге и заштиту (СИПА) у БиХ је ухапсила  двије особе. Овом великом међународном акцијом обухваћен је већи број људи с подручја Италије, Црне Горе, Македоније и БиХ.

Незванично сазнајемо да је италијанска полиција сазнала за шверц већих количина дроге према Балкану те је организовано праћење осумњичених.

- Полиција је у једној луци у Италији открила више контејнера пуних кокаина. Пошиљка је адресирана за луку Бар у Црној Гори одакле је, како се открило, требало да буде упућена према БиХ. Специјални истражиоци су из контејнера извадили 970 пакета наркотика тешких 1.128 килограм. Контејнере су опет запечатили, оставиши у њима килограм кокаина као и опрему за праћење те пустили да наркодилери пошљику испоруче  - казао је извор „Гласа Српске" и додао да је одређени број контејнера у којој је био кокаин стигао у БиХ.

У СИПА су потврдили да су учествовали  у међународној акцији разбијања шверцера кокаином.

Портпарол СИПА Лука Миладиновић казао је да ће двије особе које су ухапшене бити предате у надлежност Тужилаштва БиХ. Није могао да открива њихов идентитет и детаље акције.

- Можемо само потврдити да су припадници СИПА приликом реализације оперативних активности на подручју БиХ, осим хапшења два лица, саслушали више свједока,  а обављено је неколико претреса.  Претресено је више лица, објеката и покретних ствари и том приликом одузети су предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку - појаснио је Миладиновић.

Додао је да не може да открива детаље те да полицијски службеници СИПА настављају рад по овом предмету с циљем документовања  кривичног дјела. Полицијски службеници СИПА  акцију хапшења су извели у сарадњи са полицијским и правосудним органима Италије, Сјеверне Македоније и Црне Горе, односно учествовали су у реализацији велике међународне оперативне акције на сузбијању шверца наркотицима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана