Шверцерима дроге скоро 11 година робије

Јелена Станић
Шверцерима дроге скоро 11 година робије

ДОБОЈ - Добојлија Анђелко Миличевић звани Жицо (28) осуђен је на четири године и 11 мјесеци затвора у Окружном суду у Добоју због шверца дрогом и неовлаштеног држања експлозива.

Он је ухапшен прошле године у акцији "Театар", са Миланом Митровићем и Кристијаном Мајсторовићем. Изрицању пресуде претходио је споразум  о признању кривице.

- Од оптуженог се одузима имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 1.730 евра и око 6.000 динара - наведено је у пресуди.  

Њих тројица су од марта до 18. јуна 2019. године шверцовали дрогу спид због чега су Митровић и Мајсторовић раније осуђени на по три године затвора.

Тројац је пао након што су покушали дрогу продати прикривеним истражиоцима. 

- М. М. је контактирао једног истражиоца који се представио под псеудонимом те су уговорили састанак у мотелу "М" на путу између Добоја и Сарајева. Тада је М. М. контактирао добављача А. М. са којим га је претходно повезао К. М. - наводи се у пресуди.

Митровић је за почетак продао око 100 грама спида истражиоцу са којим се договорио за још једно виђење и продају када му је продао још 500 грама истог наркотика. И у овом случају добављач је био Миличевић. 

Овај тројац пао је 18. јуна прошле године у Каракају код Зворника када су од непознатог добављача преузели 12 пакета марихуане тежине око три килограма. Тада се нису возили главним путем ка Добоју како би избјегли контроле, али их је по доласку испред Митровићевог стана дочекала полиција. 

Тада је претресен стан, гдје су пронађена четири паковања војног експлозива, око 260 грама спида, 90 грама кокаина, кофеин и креатин који се додају смјеси наркотика, те предмети за вагање и паковања на којима су се налазили трагови опијата.  

Према информацијама из истраге, током акције "Театар" укупно су одузета 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина и два килограма експлозива, те новац.

Због закљученог споразума, суд је донио рјешење да се укида притвор у којем је оптужени био од 18. јуна прошле године до 12. фебруара 2020. године, када је донесена пресуда. 
 

НАСРНУЛИ НА НОВИНАРЕ

Приликом привођења ухапшеног тројца у Окружно тужилаштво Добој, чланови њихових породица нису могли да савладају емоције, па је било суза, дозивања током привођења, али и настраја на медијске раднике у којим умало нису настрадале камере.

Када су Анђелко Миличевић, Милан Митровић и Кристијан Мајсторовић након хапшења спроведени у Окружно тужилаштво Добој, током привођења сестра једног од њих је насрнула на сниматеље телевизијских екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана