Швајцарска полиција ухапсила држављане БиХ због организовања илегалних аутотрка у Цириху

ГС
Швајцарска полиција ухапсила држављане БиХ због организовања илегалних аутотрка у Цириху

ЦИРИХ - Швајцарска полиција ухапсила је 12 особа, а међу њима и држављане БиХ, због организације и учешћа у илегалним утркама аутомобила у околини Цириха, гдје су се кретали брзином од скоро 300 километара на сат.

Група је оптужена за широки спектар саобраћајних прекршаја прекорачења брзине око највећег швајцарског града у „моћним, спортски дорађеним аутомобилима“.

Тужиоци кажу да је забиљежено да су се нека возила кретала аутопутем брзином до 287 и готово 200 километара на час ван насељених подручја. Полиција је такође рекла да су осумњичени одржавали „разне илегалне утрке на јавним путевима“.

На швајцарским ауто-путевима  ограничење брзине је 120 километара на час, док су брзине ограничене на 80 изван насељених мјеста и 50 километара на час унутар насељених подручја, преноси портал Кликс.

У склопу акције је приведено 11 мушкараца и једна жена, сви у доби између 24 и 40 година, укључујући држављане Швајцарске, Италије, Републике Сјеверне Македоније, Србије и БиХ.

Хапшења су услиједила након дуготрајне истраге полиције и јавног тужилаштва у Цириху. Власти су крајем априла извршиле координисане претраге на разним локацијама кућа у Цириху, а заплијениле су и низ аутомобила.

-Државно тужилаштво у Цириху отворило је кривични поступак због прекорачења брзине у свим случајевима - наводи се у саопћењу полиције.

Истраге против осумњичених започеле су у јануару 2019. године након што је претходна протубрзинска акција резултирала хапшењем 21 особе у три града у Швајцарској.

Тужиоци су такође затражили да се четворица ухапшених осумњичених задрже у истражном затвору. Према швајцарском закону, осумњичени се сматрају невинима док се не проведе судски поступак и док не буде донесена коначна пресуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана