Супруга осумњиченог за шверц дрогом ухапшена јер је на "Инстаграму" објавила изјаву свједока

Ј. С.
Супруга осумњиченог за шверц дрогом ухапшена јер је на "Инстаграму" објавила изјаву свједока

БАЊАЛУКА - Тина Кантар, супруга осумњиченог за шверц дрогом Бобана Кантара, ухапшена је због сумње да је на друштвеној мрежи "Инстаграм" објавила изјаву свједока из истраге која се води против њеног мужа, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним информацијама, Кантарова је документ добила од једног адвоката који је био саслушан као свједок у истражном поступку.

У Полицијској управи Бањалука казали су, наводећи иницијале осумњичене, да Кантарову терете за  повреду тајности поступка, јер је на друштвеним мрежама објавила фотографију комплетне изјаве свједока који је саслушан у истражном поступку и самим тим угрозила поменутог свједока и истрагу.

- Извршен је претрес телефона који користи осумњичена Т. К. те су пронађени подаци и садржаји који се могу довести у везу са извршењем поменутог кривичног дјела - казали су у бањалучкој полицији.

Додали су да се све активности које су предузете спроводе под надзором Окружног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда.

Кантар је крајем јула ове године ухапшен у Бањалуци у оквиру акције "Викер" и налази се у притвору.

Полиција је тада је заплијенила херион вриједан више десетина хиљада марака, а Кантар се доводи у везу и са ухапшенима у акцији "Алфа" Ми­ро­сла­вом Ка­ла­би­ћем (35), Осто­јом Ку­ти­ћем (43), Мар­ком Ан­то­ни­ћем (27) и Ни­ко­лом Ко­пре­ном (27), осумњиченима за шверц наркотицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана