Суђење за убиство младића у новогодишњој ноћи:Суд наредио ново неуропсихијaтријско вјештачење оптуженог Чамбера

Небојша Томашевић
Суђење за убиство младића у новогодишњој ноћи:Суд наредио ново неуропсихијaтријско вјештачење оптуженог Чамбера

БАЊАЛУКА - Специјалисти Психијатријске клинике из Сокоца обавиће неуропсихијатријско вјештачење Далибора Чамбера (47) из Лакташа, оптуженог за убиство Душка Савановића (24) и рањавање Алексе Бабића.

Ово је одлучило судско вијеће бањалучког Окружног суда које му суди након што су одбрана и тужилаштво завршили извођење  доказа.

- С обзиром на то да имамо два опречна мишљења о психичком стању оптуженог, суд сматра да је потребно урадити ново вјештачење. Вјештак оптужбе је рекао да је оптужени  био у стању смањене урачунљивости до битно, али не и битно, док вјештак одбране каже  да је био битно смањено урачуњив. Ако буде потребе, оптужени ће бити пребачен у Соколац ради опсервације и вјештачења - рекао је предсједник вијећа  судија Драган Улетиловић.

Вјештак одбране, специјалиста судске медицине Далибор Недић на основу медицинске документације  утврдио да је Чамбер имао лакше повреде.

- Ради се о крвним подливима десног тјемена и у предјелу десног ока гдје био оток. Те повреде су могле настати од ударца неким тупим тврдим предметом. Имао је и повреду наткољенице и она је могла настати од пада или од шутирања ногом - казао  је Недић.

Појаснио је да је у потврди о предаји лица лишеног слободе било описано да је Чамбер имао повреде на челу и лијевом лакту, али да те повреде нису написане у медицинској документацији. Истакао је да се и ту ради о лакшим повредама.

Чамбер је оптужен да је злочин починио 31. децембра лани око 22.30 часова испред бензинске пумпе "НИС Петрол" у Трну. Ту је дошло до сукоба између њега и Милана Ђурђевића  с једне те Бабића и  Савановића с друге стране. Чамбер је пуцао на "мерцедес" у којем су били Савановић и Бабић, да би након њиховог заустављања и изласка пуцао на Бабића и погодио га у лијево стопало и кренуо ка њему. Савановић је тада кренуо за Чамбером и ударио га песницом у главу и оборио.

Када је пао на леђа, Чамбер је испалио хитац према Савановићу и он је преминуо у болници.  Ђурђевић је признао кривицу и осуђен на годину затвора за помоћ учиниоцу кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана