Суђење за тешко убиство Милице Маринковић: Оптужени Станивуковић би могао поновити кривично дјело

Небојша Томашевић
Суђење за тешко убиство Милице Маринковић: Оптужени Станивуковић би могао поновити кривично дјело

БАЊАЛУКА - Бранислав Станивуковић (43), оптужен да је запалио ванбрачну супругу Милицу Маринковић (33), има емоционално нестабилни поремећај личност, плаховит је, напрасит, експлозиван, импулсиван и постоји опасност да би могао да понови или почини ново кривично дјело, казала је у бањалучком Окружном суду вјештак тужилаштва, специјалиста психијатрије Сања Вукадиновић Стојановић.

- Његова способност да схвати значај дјела и управља поступцима била је смањена до битно, али не и битно. Способан је да прати суђење. Треба му психијатријско-психолошки третман, не и лијечење у затвореној установи - појаснила је Вукадиновић Стојановић.

Додала је да оптужени свјесно лаже кад каже да се не сјећа ничега о догађају и да је манипулативна личност, па је изманипулисао љекаре у притвору да прима јачу терапију од потребне.

Налазу је приговорио  бранилац оптуженог Стојан Вукајловић истакавши да је заснован само на претпоставкама и личном мишљењу.

 Вјештак Весна Матић утврдила је да је пронашла трагове бензина на дијеловима жуте нагорјеле тканине, а према тужилаштву ријеч је о дијелу мајице коју је носила страдала. Трагови поменутог горива нађени су  у боци изузетој с лица мјеста, коју је тврди тужилаштво, користио оптужени. Вјештачене су и длаке, односно и прамен косе, који тврди тужилаштво припада Маринковићевој, а на њему нису нађени трагови бензина.

Члан судског вијећа Милан Благојевић приговорио је доказима тужилаштва и истакао да се у наредби за вјештачење нне наводи чији су предмети вјештчени. Он је питао тужиоца Татјану Нинковић да ли је на лицу мјеста био тужилац, а када је добио одговор да није, бурно је реаговао истакавши да то није правилно.

-  Није кокош убијена да се тако ради. У наредби за вјештачење тражи се вјештчење три снопа влакана, а не  стоји ни "Д" од длаке или прамен косе како наводи вјештак. Није појашњено ни  чији су предмети вјешатчени, а није утврђено чији је то прамен косе  - казао је, између осталог, судија Благојевић и истакао да указује на лош рад Тужилаштва и полиције.

Судија Благојевић је токм испитивања вјештака Вукадиновић - Стојановић приговорио адвокату одбране Вукајловићу јер не сачека да добије одговор, а  поставља нова питања и  констатације.

- Причате док говори вјештак. Од вас не можемо да дођемо до ријечи-рекао је Благојевић који је повишеним тоном позвао адвоката да прекине такав начин испитивања.

Станивуковић је оптужен да је ванбрачну супругу  Милицу  злостављао од 2010. до 20. јула лани  када је полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа. Она је од посљедица тешких опекотина преминула 3. августа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана