Суђење за милионске пљачке у предмету “Трезор”: Страживук заражен вирусом корона

Н. Т.
Суђење за милионске пљачке у предмету “Трезор”: Страживук заражен вирусом корона

БАЊАЛУКА - Првооптужени за милионске пљачке у предмету “Трезор” Синиша Страживук (50) заражен је вирусом корона, због чега је у петак одгођен судски процес. Осим њега, на рочишту се није појавио ни оптужени Ђорђе Ђулум, који је у бјекству, а због кога је суђење више пута одгађано.

У овом случају осим њих на оптуженичкој клупи су Милош Мрђан (44), Јовица Караћ (44), Томислав Кнежевић (44), Жељко Павловић (42), Аљоша Галић (31).

- Страживук је оболио и налази се у изолацији па нисмо могли доставити документацију о томе. Свакако га не би примила у канцеларију док не добије негативан тест на вирус корона. Колико знам надлежни у здравству више не раде ретестирање. Тражићу да прије доласка на Суд он уради тест да бисмо били сигурни да је здрав - казала је Страживуков адвокат Јасминка Јовишевић.

Оптужени Ћулум, који је у бјекству, налази се у иностранству и раније је најављивао да ће се предати. Његов адвокат Бојан Микановић је казао да постоји проблем са преласком границе због пандемије па његов клијент не може да дође. Суд је на прошлом рочишту издао наредбу за поново медицинско вјештачење оптуженог Страживука, да би било утврђено да ли може да прати суђење и колико. Судија Бранимир Јукић је казао да налаз стручњаци још нису завршили и доставили суду. Истакао је да постоји и могућност раздвајања поступка у односу на Ћулума. Оптужену седморку терете да су као организована криминална група од 2008. до 2011. починили више разбојништава на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева и украли близу два милиона марака. Између осталог терете их за пљачку више од милион КМ из бањалучке Комерцијалне банке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана