Суђење у предмету РУГИПП: Радојичић и Гаврановић свједоче 6. марта

Н. Т.
Суђење у предмету РУГИПП: Радојичић и Гаврановић свједоче 6. марта

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и његов претходник Слободан Гаврановић појавиће се у бањалучком Окружном суду као свједоци на суђењу некадашњим функционерима и радницима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), које терете за милионске малверзације на штету Бањалуке.

Оптужени су бивши помоћник директора у РУГИПП-у Александар Деурић, начелник Одјељења за надзор Драган Груловић, те раднице Дорис Кременовић и Жељка Милинковић. Гаврановића и Радојичића као свједоке је предложила одбрана, а јуче је договорено да ће свједочити 6. марта.

На суђењу је саслушана Љиља Митровић која је раније обавила вјештачење земљишта и имовине у кругу предузећа "Грађа". Она се присјетила да је утврдила да је земљиште те фирме у Пиланској улици у вријеме вјештачења било изграђено грађевинско земљиште. Оптужене терете да су оштетили град Бањалуку за 7,43 милиона КМ те за злоупотребу службеног положаја у предметима "Наш дом" и "Грађа" и трговину утицајем у предмету "Варница Марија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана