Суђење фаталној Сунити: Убиству претходиле љубоморне сцене, уживали у алкохолу и кокаину

ГС
Суђење фаталној Сунити: Убиству претходиле љубоморне сцене, уживали у алкохолу и кокаину

МОСТАР - Саслушањем тројице вјештака и једног свједока данас је у Кантоналном суду Мостар настављено суђење Сунити Хиндић (21), оптуженој за убиство Нине Иванковића (55), власника Виле Иванковић, које се догодило 4. октобра прошле године око седам сати ујутро у соби тог мотела у насељу Буна код Мостара.

Данас су свједочили вјештак хемијске струке, Ивица Перовић, радник Федералне управе полиције (ФУП) Вахидин Ђалтур, судски вјештак информацијско-комуникацијске области, др. Даворин Козомара, вјештак медицинске струке, те Аднан Шљивић који је у ноћи прије убиства био у друштву са Иванковићем и Хиндић.

Вјештак Перовић је говорио о налазу којег је сачинио након вјештачења присутности барутних честица на одјећи. Навео је да су на одјећи Суните Хиндић пронађене три барутне честице, док је на одјећи свједока Аднана Шљивића пронађена једна честица. Вјештак је такође објаснио како се барут може појавити на одјећи приликом испаљења из ватреног оружја или у додиру са особом која је испаљивала.

Вахидин Омерагић био је други испитани вјештак који је вршио преглед мобилног телефона Ипхоне 7+ и СИМ картице који је припадао Сунити Хиндић. Но како је казао није могао доћи до посебних података с обзиром да је заштићен шифром коју осумњичена није била вољна дати. Телефон се још увијек може користити као доказ, али је враћен у Тужилаштво док се не одреди шта ће се даље чинити.

Трећи вјештак који је изнио своје мишљење на основу рендгенских снимака Суните Хиндић био је Даворин Козомара радник на СКБ Мостар. Утврдио је да је оптужена имала тешке тјелесне повреде настале скоком са висине од два до три метра због чега је морала носити гипс. Каже да Хиндић није имала других оштећења.

Свједок Аднан Шљивић који је у ноћи прије убиства био у друштву са Иванковићем и Хиндић је свједочио о догађањима у ноћи која је претходила убиству.

Казао је како је био дугогодишњи пријатељ са Иванковиће и да је знао за његову везу са Сунитом Хиндић, наводећи како је та веза трајала свега 15 дана, пише Кликс.

Потврдио је да су током ноћи која је претходила убиству били заједно у друштву и да су конзумирали углавном виски и кокаин. Казао је како су се разишли у саму зору, након чега су оптужена Сунита Хиндић и убијени Нино Иванковић остали сами.

Каже да се добро сјећа као је те ноћи било љубоморних сцена од стране оптужене, иако је, како наглашава знала да је он био ожењен. Оптужена је по његовом ријечима била љубоморна што је Иванковић писао поруке и другим дјевојкама, те да су се свађали око тога.

Он је у том мотелу ноћио, али каже да није могао спавати, те да је оптужена у једном тренутку дошла његову у собу, што га је како тврди јако изненадило. Према његовим исказу је хтјела с њим нешто више од разговора, али је собу напустила након што јој је то рекао неколико пута.

Док је била код њега у соби како тврди стигла му је порука од Иванковића: “Куме води је…”, на што је он како наводи одговорио да је уморан и да узме такси.

Након извјесног времена након што је напустила његову собу, је како каже чуо лупање и ломљаву, а потом му је како тврди Сунита улетјела у собу и рекла „Ранила сам гада”, те да је јој је видио крв на рукама. Након тога је сишао низ степенице и чуо галаму, ушао у собу убијеног и видио да не даје знакове живота, али да није дирао ништа.

Кад је сишао низ степенице каже да је срео човјека који је трчао према унутра и да је рекао како му је побјегла.

Бранитељка оптужене Нада Далипагић је дјеломично приговорила његовом исказу, а Хидић је поставила неколико питања свједоку Шљивићу којима га је подсјетила на сусрете када је она била са Иванковићем у друштву, те тврдила да је веза трајала дуже него што је он навео.

Суђење се наставља сутра гдје ће исказе изнијети више вјештака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана