Суђење Драгану Вучићу из Бањалуке због саобраћајне несреће: Признао да је пио и да није видио пјешака

Небојша Томашевић
Суђење Драгану Вучићу из Бањалуке због саобраћајне несреће: Признао да је пио и да није видио пјешака

БАЊАЛУКА - Драган Вучић (58) из Бањалуке, који је оптужен да је пијан возилом усмртио пјешака комшију Млађенка Станаревића (75), након несреће полицајцима је казао да жртву није ни видио те признао да је прије тога у продавници попио два или три пива.

Ово је у бањалучком Окружном суду на суђењу Вучићу казао полицајац Војислав Ињац који је обављао увиђај на мјесту несреће.

- Након што смо обавијештени о несрећи, отишли смо на лице мјеста колега Горан Сумоња и ја. Ту смо затекли возача Вучића. Казао је да у кривини није реаговао те да је слетио с пута. Причао је да није видио пјешака, већ само осјетио удар у вјетробранско стакло - рекао је Ињац.

Истакао је да је увидом у возачку дозволу видио да Вучић мора да носи наочаре, али их није имао.

- Тврдио је да их је носио током вожње, али ја их нигдје нисам видио - рекао је Ињац.

Вјештак Милија Радовић утврдио је да је аутомобил пјешака ударио на банкини.

- До несреће је дошло на лијевој кривини гледано из Бањалуке ка Карановцу. Возило се занијело и прешло на банкину око метар од ивице коловоза. Прије заношења брзина возила је била 58 километара на час. Ипак, основни узрок несреће је то што је возач прешао на банкину - појаснио је Радовић.

Специјалиста судске медицине Милан Срдић казао је да је страдали Станаревић преминуо усљед тешких повреда главе, мозга и плућа. Нагласио је да је страдали имао и преломе више ребара и поломљен кичмени стуб.

Одбрана Вучића, адвокат Јасминка Јовишевић, приговорила је налазу специјалисте јер није узео у обзир медицинску документацију о лијечењу страдалог, који је умро девет дана након несреће.

Према оптужници, Вучић је у стању тешког пијанства, са 2,46 промила алкохола у крви, 24. августа 2019. године слетио с пута у улици Симе и Илије Партала у Јагарама код Бањалуке. Наводи се да је возилом прешао на макадамско-травнату банкину те ударио пјешака Млађенка Станаревића.

- Пјешак је набачен на поклопац мотора, те на вјетробранско стакло, након чега је пао на коловоз. Том приликом је тешко повријеђен, усљед чега је преминуо у болници 2. септембра 2019. године

- стоји у оптужници.

Није нудио помоћ

Син страдалог Млађенка Станаревића, Борис Станаревић, казао је да тражи кажњавање оптуженог Драгана Вучића.

- Отац је тог дана отишао у шетњу, а о несрећи ме обавијестио сестрин син. Оптужени није долазио нити нудио било какву помоћ, али сам чуо да је посредством комшија тражио да се састанемо. Нисмо то жељели - рекао је Станаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана