Суђење анестезиологу Дарку Голићу почиње иза затворених врата

ГС
Суђење анестезиологу Дарку Голићу почиње иза затворених врата

БАЊАЛУКА - У Основном суду у Бањалуци данас почиње суђење бившем начелнику Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Дарку Голићу оптуженом за полно узнемиравање пацијента.

Голић се брани са слободе, а у оптуженичку клупу сједа годину и по након што се изјаснио да није крив за оно за шта га терети оптужница, још у априлу 2021. године.

Суђење бањалучком анестезиологу биће затворено за јавност, потврђено је порталу Српскаинфо у Основном суду Бањалука.

-Поступајући судија је у конкретном предмету искључио јавност због природе извршеног кривичног дела и повреде права оштећеног на приватност и у интересу заштите личног и интимног живота оштећеног – навели су у суди.

Голић је ухапшен у јануару 2020. године због сумње да је блудничио над 36-годишњим пацијентом који је 40 дана био у коми у УКЦ-у у Бањалуци.

Према оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Голић је 19. јануара 2020, у временском периоду од 19 до 22 сата, као начелник Клинике за анестезиологију Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци, као ординирајући доктор пацијента М.Ђ, у циљу задовољавања полних страсти љубио оштећеног у лице, у чему је затечен од стране медицинског особља – медицинских сестара и брата Клинике.

Тужилаштво ће наводе оптужнице покушати доказати изјавама бројних свједока, међу којима је и супруга оштећеног, али и материјалним доказима међу којима су наводно и ДНК трагови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана