Старлета и шест ухапшених мушкараца предати Тужилаштву БиХ

Н. Т.
Старлета и шест ухапшених мушкараца предати Тужилаштву БиХ

БАЊАЛУКА - Српска старлета Тијана Максимовић познатија као „Тијана Ајфон“ и још шест ухапшених у акцији „Кристал“ предати су у надлежност Тужилаштва БиХ, а терете их за организовани криминал и навођење на проституцију.

Осим Максимовићеве, Tужилаштву су предати и Златан Ћук, Синиша Перић, Милисав Томић, Владан Какућа, бизнисмен Жељко Вујић и Слађан Шојић.

Незванично сазнајемо да ће за њих вјероватно бити затражен притвор.

- Њима се на терет ставља да су починили кривична дjела организовани криминал у вези са врбовањем ради међународне проституције из Кривичног законика БиХ.  Поред тога терете се за неовлашћену производњу и промет дроге, омогућавање уживања дроге, навођење на проституцију и недозвољен промет и држање оружја - саопштили су из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске које је поднијело извјештај против њих.

Сви су ухапшени на журци која је организована у викендици у Сувом Пољу код Бијељине гдје затечено 35 особа, од чега 26 мушкараца и девет жена.

Током акције ухапшено је њих 16, а на информативни разговор је ишло 12 особа који ће, сазнајемо, бити свједоци.

Међу приведенима је велики број лица из криминалног миљеа, а међу њима је био и познати светски фудбалски судија Славко Винчић из Словеније, који је после испитивања у полицији пуштен на слободу.

Он је за медије у Словенији потврдио да је био присутан на забави, али тврди да је тамо био случајно.

- Након сатсанка са неким пословним партнерима били смо позвани на прославу на ранч. Већину људи, а  било их је око 40, уопште нисам знао, што сам  касније објаснио полицији у информативном разговору - рекао је рекао је Винчић.

Додао је да су послије полицијске  рације, позвани  на информативни разговор.

- Објаснио сам да те људе уопште не познајем, након чега су ми дали зелено свјетло да се вратим кући у Словенију- рекао је Винчић.

У претресу викендице је откривено и одузето 14 пакетића са 46 грама кокаина, медицинска дрога, 10 пиштоља, три панцира, випше од 20.000 марака у разним валутама, телефони и лаптопи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана