Старе рачуне изравнао убиством Фуртуле

Г. Обрадовић, Ж. Домазет
Старе рачуне изравнао убиством Фуртуле

Пале - Никола Веселиновић (32) из Пала убио је јуче ујутро у кафићу "Омерта" хицима из пиштоља суграђанина Бојана Фуртулу (32).

Крвави обрачун десио се око девет часова у кафићу код аутобуске станице у Палама, а послије убиства Веселиновић се трчећи удаљио са лица мјеста. Могући мотив ликвидације су њихови нерашчишћени рачуни одраније. Наиме, прије непуних пет година Фуртула је из пиштоља ранио Веселиновића у ноге и због тога је био и осуђен.

Према причи очевидаца, Фуртула је јуче ујутро, након што је одвео дијете у вртић, дошао у кафић "Омерта" на кафу. У локалу је био и Веселиновић. Они су, сваки са својим друштвом, сједили за сусједним столовима и нико није слутио да ће доћи до обрачуна.

У једном тренутку дошло је до свађе између њих, а Веселиновић је устао и из пиштоља испалио два хица у груди Фуртули.

Након пуцњаве настао је прави метеж у кафићу, а Веселиновић је то искористио да изађе из локала и побјегне. На паркингу је остао његов аутомобил "ауди А6".

Никола Веселиновића /32/, који је jуче у кафићу "Омерта" на Палама убио Бојана Фуртулу /32/, након криминалистичке обраде биће предат на даље поступање Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву.

Начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Срђан Косорић рекао је на ванредној конференцији за новинаре да је надлежни тужилац испитао Веселиновића, након што се предао полицији.    

Косорић је рекао да је Веселиновић око 16.00 часова дошао у просторије Центра јавне безбједности Источно Сарајево у пратњи браниоца.

"Оперативним радом на терену и предузимањем истражних оперативно-тактичких радњи, полицијски службеници Центра јавне безбједности Источно Сарајево ступили су у контакт са  осумњиченим, што је резултирало његовом предајом", рекао је Косорић.

 

Током увиђаја полиција је јуче саслушала велики број свједока, а претресен је и Веселиновићев аутомобил који је остао на паркингу.

У болници у Касиндолу су казали да је Фуртула довезен без знакова живота и покушаји реанимације били су узалудни.

Иза Фуртуле је остало двоје малољетне дјеце, од којих једно нема ни годину. Веселиновић такође има двоје малољетне дјеце.

Према причама мјештана Пала, сукоб између Веселиновића и Фуртуле траје дуже од пет година, а 2010. године догодио се први ватрени обрачун између њих. Тада је испред кафића "Дон" у Палама дошло до свађе између њих, а Фуртула је испалио више хитаца у Веселиновића и ранио га у ноге. Послије неколико часова бијега Фуртула се предао полицији.

Према непотврђеним информацијама, због овог кривичног дјела Фуртула је био осуђен на годину затвора, али условно.

Извор близак истрази појаснио је да су разлог овог првог обрачуна између њих наводно новчани дугови, а те проблеме нису успјели да ријеше ни послије пет година.

Један од мјештана Пала испричао је да су обојица били незапослени и да су важили за "жестоке момке" у Палама.

- Знам да су ишли у исту школу и да нису одувијек били у лошим односима. Ниједан није био запослен, а знам да је Футула једно вријеме водио посао у кафићу "Дон", а за Веселиновића нисам никада чуо да је радио. Не знам одакле му новац за "бијесан" аутомобил пошто никада није радио - рекао је један од мјештана.

Омерта

Испред кафића "Омерта" 2008. године Влатко Мачар (31) погинуо је у експлозији ауто-бомбе.

Тада су у експлозији испред угоститељског објекта "Омерта", власништво настрадалог Мачара, страдали и случајни пролазници Милан Влашкић (25) из Пала и Раде Магазин (43) из Братунца. Као и те 2008. године и сада је право чудо да није било више жртава, имајући у виду чињеницу да се "Омерта" налази на аутобуској станици у Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана