Старац осуђен на 13 година за убиство сина

ГС
Старац осуђен на 13 година за убиство сина

БИХАЋ - Кантонални суд у Бихаћу осудио је данас Сулејмана Бурзића (76) из насеља Шепићи код Цазина на казну затвора у трајању од 13 година због убиства и покушаја убиства и ради се о првостепеној пресуди.

Бурзић је осуђен због тога што је 15. аугуста 2019. године, након породичне свађе убио сина Вернеса, испаливши у њега три хица из пиштоља.

Том приликом пуцао је и на другог сина, Емира, који је, међутим, успио побјећи неозлијеђен. Осуђени се, од тренутка почињења убиства налази у притвору, а на пресуду је странкама омогућено да уложе жалбу.

Подсјећамо да се ради о убиству које је узбудило читав Унско сански кантон, а након што је убио сина отац је мирно сачекао полицију те се предао. Убиство се догодило у дворишту куће чији је власник Сулејман Бурзић, гдје су становали његови синови Вернес и Емир.

Он је дошао кући како би рекао синовима да намјерава да се досели скупа с женом с којом живи већ дуже вријеме. Наводно је том приликом дошло до свађе оца и синова који су му највише замјерали због везе с поменутом женом након смрти њихове мајке.

Дошло је до вербалног, а потом и физичког сукоба, током којег је Бурзић сина Вернеса неколико пута ударио металном шипком коју је нашао у дворишту.

Након тога потегао је пиштољ и пуцао у њега, док је Емир успио побјећи с лица мјеста. Мјештани кажу како је Сулејман пријек и нагао човјек, док су за убијеног Вернеса имали само ријечи хвале.

(НН)


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана