Шта је пронађено у мобилном телефону убијене Лане Биједић?

avaz.ba
Шта је пронађено у мобилном телефону убијене Лане Биједић?

САРАЈЕВО - Стручњаци из Федералне управе полиције (ФУП) ужурбано извлаче податке из мобилног телефона сурово убијене Лане Биједић (19) из Мостара, која је прије мјесец пронађена у ријеци Студенчици код Љубушког, пишу федерални медији.

Подсјећамо, Ланин телефон прије неколико дана успјели су откључати њемачки стручњаци у једној приватној агенцији и од тада је тада на вјештачењу у просторијама ФУП-а у Сарајеву, а по наредби Тужилаштва ЗХК.

Како је незванично речено Авазу, осим позива и порука, провјеравају се и сви позиви који су упућени с бесплатних мобилних апликација, попут Вибера, Сигнала, WhatsAppа. До сада је извучено на десетине порука и позива, који ће помоћи истражитељима да склопе мотив овог стравичног убиства.

Тужиоци већ имају листинг позива на дан убиства, а који су добили од мобилних оператера. Но, он наводно није од велике помоћи. Сада се утврђује шта је и коме слала Лана на Вибер кобног дана, а ко је њу звао, што је незванично наведено и у наредби припадницима ФУП-а.

Вјештачење би требало бити завршено сутра, а сви подаци биће прослијеђени тужиоцима који воде истрагу.

За сада тужиоци, који немају скоро никакав чврст траг ко је убио Лану, све наде полажу у вјештачење њеног мобилног телефона и комуникацију коју је остваривала путем Вибера.

Поготово поруке које је упућивала и коме те зашто је кобног дана из Мостара, у којем је живјела, кренула аутобусом пут Чапљине. Запис те комуникације крије њен телефон.

У Министарству унутрашњих послова ЗХК и у Тужилаштву ЗХК чекају, такође, и на резултате бројних других вјештачења. Но, и даље се саслушавају бројне особе те се анализирају бројни снимци изузети с видеонадзора објеката у Чапљини који показују ток њеног кретања.

Током досадашње реконструкције њеног кретања, утврђено је да је од Аутобуске станице у Чапљини пјешачила до насеља Требижат. Виђена је и на вијадукту Студенци, испод којег је њено тијело у ријеци Студенчици код Љубушког у вечерњим сатима пронашао локални рибар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана