Спријечено кријумчарење цигарета вриједних 133.750 КМ

Срна
Спријечено кријумчарење цигарета вриједних 133.750 КМ

ДЕЛЕУША - На заједничком граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, на уласку у БиХ из Црне Горе, припадници Јединице граничне полиције Требиње спријечили су кријумчарење 26.750 кутија различитих врста цигарета без акцизних маркица тржишне вриједности 133.750 КМ, те ухапсили возача теретног возила.

Цигарете су у оквиру оперативне акције “Штит 2021” откривене јуче детаљним прегледом теретног возила “ман” и прикључног возила “мол”, уз помоћ специјалистичке опреме.

Нелегалну акцизну робу без документације о поријеклу, која је била сакривена у товарном дијелу возила испод руде боксит, превозио је држављанин БиХ, чији су иницијали М.Ј, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење, о свему је обавијештен тужилац БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ.

Према њиховим наредбама, М.Ј. је ухапшен.

Цигарете, чија се тржишна вриједност процјењује на 133.750 КМ и други доказни материјали су привремено одузети, а против М.Ј. биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу Тужилаштву БиХ.

У току спровођења активности које су допринијеле откривању и документовању овог кривичног дјела, припадницима Јединице граничне полиције Требиње подршку су пружили службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Поводом овог догађаја, директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић похвалио је рад припадника ове јединице који, упркос тешким условима за рад, у посљедње вријеме постижу значајне резултате у спречавању свих облика криминалитета.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана