Шпанац преварио фирму из Приједора за 26.484 евра

Небојша Томашевић
Шпанац преварио фирму из Приједора за 26.484 евра

ПРИЈЕДОР - Држављанин Шпаније Мануел М. М. пријављен је Окружном тужилаштву у Приједору због сумње да је путем рачунара преварио једну локалну фирму за 26.484 евра, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да је он хаковао имејл коресподенцију између приједорске и једне фирме у Србији.

- Он је фирми у Приједору послао имејл у којем је свој жиро рачун навео као рачун њиховог пословног партнера из Србије. Користећи украдене податке, представио се као представник фирме из Србије - рекао је извор близак истрази и додао да су представници фирме у Приједору уплатили новац на достављени рачун мислећи да плаћају свом пословном партнеру.

Истакао је да је осумњичени тај новац касније пребацио на више својих рачуна у иностранству.

Полицијска управа Приједор, наводећи иницијале, саоппштила је да држављанина Шпаније Мануела М. М. терете за кривична дјела компјутерска превара и прање новца.

- Осумњичени М.М.М. се терети да је компромитовањем службене мејл адресе и електронске пословне коресподенције између два правна лица, навело правно лице из Приједора да изврши уплату новчаних средстава на банковни рачун у Шпанији. Ради се о износу од 26.484 КМ. Осумњичени је даљом трансакцијом уплаћеног новца на банковне рачуне у иностранству оштетио правно лице и прибавио противправну имовинску корист у наведеном износу - саопштила је полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана