Смрт на дну Сане током ноћног купања у центру Приједора

Небојша Томашевић
Смрт на дну Сане током ноћног купања у центру Приједора

Приједор - Рамо Хускић (20) из Трнопоља код Приједора смртно је страдао скочивши у ријеку Сану с металне конструкције некадашњег тобогана високог око десет метара, потврђено је “Гласу Српске”.

Трагедија се десила јуче рано ујутро, око 1.30 часова у центру Приједора, стотинак метара узводно од градског моста. Према незваничним информацијама, Хускић је био на ноћном купању са двојицом другара.

- Они су након провода по приједорским сплавовима и кафићима отишли на ноћно купање на Сану. Њих неколико се попело на конструкцију тобогана, високу око десет метара, како би извели атрактиван скок у воду. Један младић је скочио и испливао. За њим је скочио и Хускић, али није изронио. Видјевши да се не појављује на површини, пријатељи су панично кренули да га траже, али безуспјешно - казао је извор близак истрази. Додао је да су другари за несрећним младићем трагали по обали низводно и узводно јер су се надали да је негдје испливао и да се шали с њима па се не јавља. Према његовим ријечима, када га нису пронашли, позвали су полицију и ватрогасце. Тијело несрећног младића убрзо је пронађено у близини мјеста гдје је скочио. За сада није познато да ли се младић утопио или је преминуо усљед неког другог разлога па је наложена обдукција како би био утврђен узрок смрти. Незванично сазнајемо да је полиција искључила могућност да се ради о самоубиству јер сви докази говоре да се радило о трагичном ноћном купању.

- Истражују се све околности несреће као и то да можда није ударио о дно ријеке или је доживио срчани удар. То ће све бити познато након обдукције - рекао је извор близак истрази.

Познаници страдалог младића казали су да су се он и његово друштво и раније, али углавном током дана, купали на том дијелу Сане и скакали с конструкције тобогана.

У Полицијској управи Приједор казали су да је страдање младића највјероватније несрећан случај, али да истрага још траје.

- Полицији је око 1.40 часова пријављено да је из ријеке Сане извучено тијело двадесетогодишњег младића. Током увиђаја и саслушањем свједока утврђено је да се несрећа десила када се он попео на металну конструкцију тобогана поред ријеке и скочио у воду - казала је портпарол ПУ Приједор Весна Пачариз.

Додала је да је о случају обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Приједору које је наложило да буду утврђене све околности трагедије. Истакла је да не може говорити о детаљима док истрага не буде завршена. Тобоган с којег је скочио настрадали Хускић већ дуже вријеме не ради и приступ њему је закључан, али младићи га често користе као мјесто с кога скачу у ријеку Сану.

Снимали скокове

Незванично сазнајемо да су страдали Рамо Хускић и његово друштво често снимали видео-клипове о томе како скачу у Сану са тобогана у центру Приједора.

- Сви су били добри пливачи, али и скакачи и вољели су да снимају своје подвиге. Прегледом њихових мобилних телефона пронађено је више видео-снимака на којима се види како скачу у воду с тобогана. Неки од клипова се наводно могу наћи на друштвеним мрежама - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана