Случај „Џенан Мемић“: Завршен претрес у „Босмалу“

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево завршили су претрес у објекту „Босмала“, једној од локација које су јутрос претресане у истрази у случају „Џенан Мемић“.

Како јавља репортер портала Кликс, полицајци су напустили објекат те су изнијели изузети доказни материјал. Врше се претреси на још двије локације у Сарајеву.

-Полиција Кантона Сарајево, поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, уз претходно прибављену наредбу Суда БиХ, проводи одређене активности на подручју Кантона Сарајево у вези са претресима објеката двију особа. Више информација о овим активностима биће познато након што буду окончане -казао је  портпарол МУП-а Мирза Хаџиабдић.

Како Кликс незванично сазнаје, претресају се станови Муамера Будње, сина сарајевског бизнисмена Алије Будње, судског вјештака саобраћајне струке Шевала Ковачевића те још један објекат на Илиџи.

У ноћи 8. фебруара 2016. године у илиџанској Великој алеји страдао је 22-годишњи Мемић, а тада је с њим била Алиса Рамић (дјевојачки Мутап). Породица Мемић и њихов правни заступник Ифет Ферагет су указивали на то да је Тужилаштво Кантона Сарајево, чија је тада главна тужитељка била Далида Бурзић, првобитно страдање истраживало као убиство, а да су га потом оквалификовали као саобраћајну несрећу.

Мемићи и Ферагет, увјерени да је Џенан убијен, инсистирају на томе да правосуђе страдање истражује управо као убиство. Међутим, кантонално тужилаштво је то третирало као саобраћајну несрећу, за коју су оптужили Љубу и Бекрију Сеферовића. Били су оптужени да су комбијем усмртили Џенана, а онда је услиједила правна тракавица.

Суд БиХ је 21. јула потврдио оптужницу против пет особа које Тужилаштво БиХ терети за организовани криминал у циљу прикривања доказа о томе како је Џенан Мемић страдао. Оптужени су Алиса Рамић, њен отац Зијад Мутап, припадници МУП-а Кантона Сарајево Хасан Дуповац и Јосип Барић те рецепционер хотела „Кристал“, који се налази у близини мјеста Џенановог страдања, Муамер Ожеговић. Власник „Кристала“ је Алија Будњо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана