Словенац пријавио пљачку стана у Бањалуци, полиција га ухапсила јер користи лажна документа

ГС
Словенац пријавио пљачку стана у Бањалуци, полиција га ухапсила јер користи лажна документа

БАЊАЛУКА - Службеници бањалучке Полицијске управе ухапсили су Т.Б. из Словеније због сумње да је фалсификовао документе, као и Д.Д. из Бањалуке, те О.А. из Лакташа због сумње да су провалили у стан који је овај Словенац користио на подручју Бањалуке.

Т.Б. је ухапшен након што је 1. маја пријавио полицији да је проваљено у стан на подручју Бањалуке који он привремено користи.

Полиција је убрзо у везу с овом крађом довела О.А. и Д.Д, али открили су и да Т.Б. користи фалсификоване документе.

-Код О.А. и Д.Д. пронађени су и одузети предмети који потичу из наведеног кривичног дјела. Полицијски службеници су оперативним радом на терену, дошли до сазнања да лице Т.Б. користи фалсификована документа те је на основу наредбе Основног суда Бањалука извршен претрес стана који користи, а том приликом су пронађени и одузети фалсификована путна исправа и возачка дозвола Словеније на име Сами Пјанић, мобилни телефон, сим картице као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела. Након криминалистичке обраде е Т.Б. је предат Теренском центру за странце Бањалука ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности - наводи се у саопштењу Полицијске управе Бањалука.

Из бањалучке полиције додају да је О.А. такође осумњичен да је 29. априла ове године провалио у кућу на подручју Бањалуке, одакле је украо торбицу са новцем и личним документима.

-Код О.А. су пронађени и одузети предмети који потичу из овог кривичног дјела, те ће бити враћени оштећеном лицу - закључује се у саопштењу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана