Сјекиром и ножем напао судске полицајце

Небојша Томашевић
Сјекиром и ножем напао судске полицајце

ГРАДИШКА - Љубомир Ђ. из Романоваца код Градишке ухапшен је након што је сјекиром и ножем напао припаднике Интервентске јединице Судске полиције Републике Српске који су испуњавали наредбу Основног суда у Градишци о његовом довођењу у суд, потврђено је "Гласу Српске".

Напад се догодио јуче, а како сазнајемо он је судске полицајце напао у кући и прво је бацио сјекиру на једног полицајца који се заштитио полицијским штитом, а затим је насрнуо и ножем на њих.

"Глас Српске" сазнаје да је осумњичени и прошле године нападао  судксе полицајце.

Из Полицијске управе Градишка саопштено је да је Љ. Ђ. након хапшења превезен у Клинику за психијатрију у Бањалуци.

- Полицији је 18. маја пријављено је да је Љ.Ђ. напао полицијске службенике Интервентне јединице Судске полиције Српске приликом реализације наредбе Основног суда у Градишци о довођењу. Поступајући по наведеној наредби полиција је у кући становања у мјесту Романовци,  код Градишке затекла Љ.Ђ. који је држећи сјекиру и нож уз пријетње напао поменуте полицијске службенике, након чега је савладан и лишен слободе- саопштила је ПУ Градишка.

Додаје се да су увиђај на лицу мјеста обавили полицијски службеници Полицијске управе Градишка.

- Обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, достави извјештај против Љ.Ђ за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене радње-наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Градишка осуђује сваки вид насилног понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана