СИПА ухапсила Алмира Чехајића Батка: ТВ водитеља и хуманитарца сумњиче да је присвојио више од 600.000 КМ

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су ТВ водитеља и хуманитарног радника Алмира Чехајића Батка у оквиру оперативне акције коју заједно с Кантоналним тужилаштвом спроводе у Кантону Сарајево (КС), јавио је портал Кликс.

СИПА је по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево на подручју кантона извршила претресе на четири локације у склопу оперативне акције "Network".

Акција је, казали су у СИПА, усмјерена на откривање злоупотребе положаја и овлашћењаи, односно прања новца, а водитељ је ухапшен због наводних финансијских малверзација.

Алмир Чехајић Батко је сарајевски ТВ водитељ, глумац аматер, стоматолог и хуманиста. Глумио је и у многим серијама и филмовима, а оснивач је невладине организације "Отворена" мрежа која се бави хуманитарним радом.
О њему је 2013. године снимљен документарни филм "Роб" у којем је говорио о тешком периоду живота и болести покојне кћерке.

Сарајевски портал наводи да је он ухапшен због сумње да је да је стекао противправну имовинску корист већу од 625.000 КМ. Поред њега осумњичене су још двије особе, од којих је једна тренутно ван БиХ.

Чехајића сумњиче за кривична дјела у вези с прикупљањем новца којем је сврха требала бити лијечење болесника и трансплатација органа особама из БиХ у болницама у иностранству које су нудиле такве услуге.

Незванично, сумњиче га и за подизање и располагање кредитима у име фирме "City - Отворена мрежа" из Сарајева, а чиме је према мишљењу истражитеља проузрокована штета наведеној фирми која је већа од 50 хиљада КМ.

Из невладине организације "Отворена мрежа" су на "Фејсбуку" навели да је Чехајић рекао да је сигуран да ће се све позитивно завршити "како за организацију, тако и за пацијенте".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана