СИПА претреса на 12 локација, "под лупом и професор и директор

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) од јутрос спроводе акцију „АС“ на подручју Сарајева и Коњица, у оквиру истраге злоупотребе положаја и овлашћења.

Из ове агенције је саопштено да су у току претреси пословних и стамбених објеката и покретних ствари на 12 локација.

Поједини федерални медији пренијели су да је у акцији приведен професор Економског факултета у Мехмед Јахић, а да су предмет истраге и неки његови чланови породице. Такође, преносе да су истражиоци у Коњицу претресли у куће директора „Босналијека“ Недима Узуновића.

„Дневни аваз“ наводи да СИПА акцију спроводи због незаконите трговине дионицама „Босналијека“ и корупције су како сазнајемо осумјичене четири особе.

- Активности се спроводе због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело злоупотреба положаја или овлашћења и кривично дјело повлашћене информације која су прописана Кривичним законом ФБиХ-сопштила је СИПА.

Додали су да се претреси е врше на основу налога Кантоналног суда у Сарајеву и Општинског суда у Сарајеву  и под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

- Акција се изводи  у сарадњи са Обавјештајно-безбједоносном агенцијом (ОБА) БиХ, Федералном управом полиције, Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево и МУП-ом Херцеговачко-неретванског кантона.  Узимајући у обзир да су претреси још увијек у току, о коначном исходу оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно-саопштила је СИПА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана