СИПА наставила акцију „Камен“: Ухапшена једна особа, заплијењени уговори

Небојша Томашевић
СИПА наставила акцију „Камен“: Ухапшена једна особа, заплијењени уговори

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА)у наставку акције "Камен" ухапсили су једну особу те су претресли више локација на подручју Источног Сарајева и Сарајева.

Како је саопштено из СИПА, акција је наставак активности које су започете на основу информација СИПА уступљених МУП-у  Хрватске, који је истраживао и документовао незаконито дјеловање криминалне групе на подручју те земље.

- Током те истраге, 13. октобра је у Хрватској ухапшен држављанин БиХ код којег је пронађен и привремено одузет један килограм хероина.

Током данашњих претреса претресом стамбених просторија и покретних ствари које су у власништву особе која је раније ухапшена у Хрватској  пронађени су и одузети уговори о куповини земљишта и апартмана на подручју  Хрватске и  Србије, 12 мобилних телефона и једно путничко моторно возило. Претреси стамбених просторија као и покретних ствари које су у власништву осумњиченог лица су вршени због основа сумње да је  починио кривична дјела организовани криминал, неовлаштени промет опојним дрогама и прање новца Кривичног закона БиХ -саопштено је из СИПА.

Истакли су да се особа која је данас ухапшена повезује са лицем ухапшеним у Хрватској.

- Лице лишено слободе ће бити спроведено у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог-саопштила је СИПА.

Напоменули су да су данашњи претреси просторија и покретних ствари рађени у складу са усменом наредбом Суда БиХ и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана