СИПА блокирала седам милиона марака и одузела златни накит и дукате

Н. Т.
СИПА блокирала седам милиона марака и одузела златни накит и дукате

САРАЈЕВО - Агенција за истраге и заштиту (СИПА) у акцији “Профит” блокирала је 7.071.961 КМ које су депоноване у банкама на подручју Сарајева.

Из СИПА је саопштено да је новац власништво 11 oсоба и једног предузећа.

- Новац је лоциран на 24 рачуна отворена код девет банака и једног инвестиционог фонда (износ од 2.218.498,00 КМ и износ од 2.481.536,38 у еврима. Поступајући по наредбама Кантоналног суда у Сарајеву и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, полицијки службеници СИПА-е, претресли су пет сефова које су код комерцијалних банака користила четири лица, којом приликом су откривено и привремено одузето 598.970,00 ЕУР и златни накит, девет златних дуката, три наруквице, три огрлице, четири привјеска, седам прстенова, девет ланчића, седам наушница, двије значке, брош, зрно бисера, копча за наушницу, златни зуб, сат- саопшено је из СИПА.

Додаје се да ће након сачињавања извјештаја, привремено одузети новац и предмети бити достављени у даљу надлежност Кантоналном суду у Сарајеву.

Истакли су да је акција “ Профит” реализована уз подршку полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево.

Према незваничним информацијама који су прењели неки медији акција се односи на истрагу нестанка вишемилионског износа новца НЛБ групе Љубљана.Тим новцем су се наводно требала финансирати два пословна овјекта “Маријин Двор” У Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана